Yalnızlığın Sert Adımları Yalnızlığın Sert Adımları Sevgi de yük aldı hicrete Artık bunu anlıyorum Doğuyor bak yepyeni bir hayat Bir mavzer menzilindeyim Adımlarımda kaçışın son anları Mahfel mi -Çün bu bir aşkın adıdır- Giyotin mi Çıkrıksız kuyulara mı bekleniyorum Suya Toprağa Hayata mı Günah çiçekleriyle bir kadın Mı bekliyor beni Sarp duygular taşıyorum Mitralyözünde kalbimin Geçtiğim kan ırmağı Gecede yankılanır yalnızlığın sert adımları Düşer Düşer de saçıma kahrın şafak saatleri -Sen bunu duymalıydın mozart- Saatim acıyı henüz beş geçiyordur Hazan dalına astım Gençliğimin ıslak gömleklerini Hatırlar Ölürüm yaptığımız son valsi Gömün gömün beni Kanat kırık kol kelepçe gecede Ay bastı korkularımı Aman bulmaz dertlerin kordonundayım Yüreğimde taşığıdım bir avuç umut Karanlığı sürgünleyen kolorduları Kulağım bekçinin düdük sesinde Islıklar yolumu kent soluklu kırağı Öyle zemheri Öyle muhanettir bu sokak başı Sonra yıldızlar ölür Hakaretlerde büyür bir gerilla yüreğim Beni Kemikleri sızlayan umutların Gömün sıra sıra taşına Ay bastı korkularımı ay , yar Öyle yaşamak ölümü sereserpe Ki iki vadi yaban gülü kelebek Şehri inkâr ettiğim bir anda gideceğim Islıklarımı sunarak Gideceğim Orda Batarya ve gül ölümcül iki sevda Kaynak: Tali Bir Akşam İsmail Aykanat |