Kimliğim İsyanımdır Kimliğim İsyanımdır A Yağmurda ıslanmayan beni anlamasın Sokak değiştirmesin adımı anmayanlar Kelepçeyi öpmeyen benden yana olmasın Doğmasın pencereme isterse güneşiniz Elleriniz yeter ki ruhuma uzanmasın 1. Suskunduk... Destanımı çağın yüzüne yazdım Ertelenen mutluluk koydum adını Beklenen haysiyetin Suskunduk... Kollarım bir ütopyayla sarıldı anneme Kelepçeler vefalıydı bileğimden öptüler Son defa öldürüldüm eflatun nefeslerde İlk perdede gerçeği zen valsiyle örttüler Anlaşılamayanların hesabını benden sordular Adresten döndü tüm arzuhaller Suskunduk... Tevekküle doluyduk Bir damla su niyetine Gözyaşlarımızı yutkunduk Kelepçeler vefalıydı bileğimden öptüler İlk perdede gerçeği zen valsiyle örttüler Suskunduk ve yorgunduk Bir çığ direnişiyle B Öldüren bekleyiştir doğum sancıları Sokaklardan isterik gölgelere Yayılır Ya Erkekler İnsan kanı sürüyorlar sürekli sarnıçlara Gözler şafak vaktidir sürgünlerime anne Öldüren bekleyiştir Doğum sancıları 2. Bir hülyanın yansısı var yüzümde Sen ey kokusu çalınmış toprak Var git kehkeşanlarla dertleş Bugün uzak dursun benden Asansör Yolcuları Saati söylemesin katedral baykuşları Rahmet ılıklığında sabah doğmada Şimal ağlıyor seni bak gözlerime Ey kokusu çalınmış toprak Önümde güneş sayfaları Tevekkül yalnızlığına âşina olmuş Bir avuç kor ateş bastım da bağrıma Öğrendim anne Hangi bakışın sorusudur gözlerim Kimliğim İsyanımdır 3. İtirafım bu anne Üleşimle sulanan toprakları öpmedim Başaklara bel bağladığımız günlerden aldım Hızımı... Kaynak: Tali Bir Akşam İsmail Aykanat |