Konu
:
Tavuklu Tas Kebabı
Tekil Mesaj gösterimi
21.08.08, 03:33
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Tavuklu Tas Kebabı
Tavuklu Tas Kebabı
Malzemeler
• 600 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
• 2 çorba kaşığı soya sosu
• 3 çorba kaşığı sıvıyağ
• 2 soğan
• 2 diş sarımsak
• 1 sivribiber
• 2 çorba kaşığı un
• 1 çay bardağı soyulmuş badem
• 2 su bardağı tavuk suyu
• 4 domates
• 2 çorba kaşığı limon suyu
• Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber
Süsleme için:
• 2 su bardağı pirinçle hazırlanmış sade pilav
Hazırlanışı
* Yağı derin bir tavada kızdırıp tavuk etlerini kavurun ve kevgirle ayrı bir tabağa alın.
* Soğan ve sivribiberi temizleyip doğrayın. Sarımsağı soyup ezin. Aynı tavada soğan, sarımsak ve biberi kavurun. Soya sosu, tozbiber ve unu ekleyip 5 dakika sote edin.
* Domatesleri soyup doğrayın. Badem, tavuk suyu ve domatesi tavaya ekleyip pişirin. Su kaynayınca kısık ateşte 20 dakika daha pişirin. Tavuk eti, limon suyu, tuz ve karabiber ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sade pirinç pilavını büyükçe bir servis tabağına alıp tavuklu kebabı ortasına ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul