Sevmek Diye Bismillah Sevmek Diye Bismillah İşte kaldırımlarda gün Nakşıyla Koygun bir baharı işliyor Yüzünde dalgınlığın dağınık durgunluğu Bir şarkıyı yazıyorsun gözlerime Şarkısız olmaz mı aşklar? Derinleşen bir körfez aydınlığı İzmir'i çıldırtan sevgim, sevincim Ellerimde hüzünlü şiirlerimden kalma ılık ter Seni buluyorum Yeniden yitirmek endişesiyle suskun Hüzünsüz olmaz mı aşklar? Kente bir korku yayılıyor yüreğimden Dipten gelmiş sarsıntılarla Birbirimize yaklaşıyoruz şimdi daha çok Yalnızlık mı, ayrılık korkusu mu Hırpalanmış bir sessizlik aramızda Canavar düdükleriyle geçiyor ömrümüz Gemilere takılmış kederli bulutlar Gelip gözpınarlarıma doluşacaklar Göğün, denizin, dağların seslenişleriyle Kuşları çağırayım sana Yüzüne ellerine insinler İzmir'in yaralı göğsündeki iniltiyi dindireyim Yalanları silelim coşkun yağmuruyla sevginin Anlamak istiyorum seni Yalansız olmaz mı aşklar? Otuz yaş sonrasının çocukluğundayım Hep çocuk kalmanın savrukluğundayım Al beni, bastır göğsüne Sirenlerde sevgimin çığlıkları Varoşlara yayılan ölüm ve intihar söylentileri gibi Dağılıyor dört yana Ölümsüz olmaz mı aşklar? Hüseyin Yurttaş |