Külhevez Behçet Aysan İnceliği Külhevez Behçet Aysan İnceliği - her bahar ilk işimdin/sana yağmur getirirdim (B. Aysan) ölümün ricası aşkın jestiyle merhaba behçet merhaba mağdur ve mağruren göğsümü çizen pergel öncesini beş yıl de yirmi yıl olmuş görüşmeyeli âh, yirmi yılı yıkımlarla yangınlarla kanköz yaşadın ya sen! kanköz külheves bir resmin ki durur çağdaş türk şiirinin gönderinde kimileri düellonun resmi der bu imgeye kimileri deniz feneri ben önce eylül derim sonra karşı kıyı derim temmuz diyemem her 2 temmuz iki santim daha içime işler göğsüme iğnelediğin keder salatayı çok sevdiğimden midir ne her gebze’ye gidişimde - bu gebze dediğim de senin kocaman yalnızlık dediğin izmittir - nerde yeşillik var toplarım içimdeki tüm madımaklar kanlaşır anlarım ki kalbim sensin anlarım ki elime moramık dikeni batmıştır heyhat! ağzı körelmiş bir sürmene bıçağı olmuşum anlarım ki sensizim sensiz eren’ler büyüdü serap’lar büyüdü de âh sen hep kırk gibi kaldın- benim için ilk ankara sendin unutma! mülkiyeliler’de naifrakı ân’kara! âh(erhan! budak şükrü ali atabaş adnan salih senden sonra gelir ey kırgın bir nar gibi kendine saçılmış kalp şehri ankara içine vehim düşünce söyle şairlerin mi daha sitemkâr yoksa sen mi sahi behçet, şimdi hayatta olsan rakını döker de en güzel sitemi sen söylerdin: "kovulduk mu, sonunda yine biz, dönelim acılara" bu masa ankara masası bu rakı içine gölbaşı katılmış tekirdağ rakısı da kurtuluş’ta solcu kızlara yazlık ceketiyle trampet çalan akif nerde sahi- 12 eylül hareli birer yazdık ya biz bir avuç kanlı zambaktı hayat yakamızda aşkın öğlenine trampet çalsak da âh akşamına travma geçirirdik! âh behçet, arokanya’da neruda’ya dokunmuş ellerin nerde nerde eflatun aşklara ve dağ güvercinlerine giydirdiğin lâl kalbin kalbin ki sivas bir ateş deresinden taşmış yanık ağıt kül harmanı şimdi her sesin kanimge güherçile ve keder atlasında susmuş küller kadar serin heyhat, pir sultan’da yanmış da sanki sende sönmüş bu sisli sivas o gün bugündür her 2 temmuz iki dal kırılmasıdır kalbimin her ağlaması o gün bugündür asım muhlis nesimi metin hasret uğur sende derin âh behçet, âh ki âh! sen gittin gideli kalemlerin ilikleri kömür tüm defterler sayfa sayfa siyah! Gebze - 04.06.2008 Hüseyin Alemdar |