İşte Böyle! İşte Böyle! Biz sizin yerleri bilmeyiz güzel En az bir ayağım yerde kalmalı Ve değdiği yerde toprak olmalı İstersen sen biraz bize doğru gel Biz sizin yerleri bilmeyiz güzel Biz sizin şeyleri giymeyiz güzel Etek neredeyse yere sürtmeli Tepeden tırnağa tümden örtmeli Başörtüsü sana olmasın engel Biz sizin şeyleri giymeyiz güzel Biz öyle her şeyi yemeyiz güzel Kursağımdan helal lokma geçmeli Suyu dahi besmeleyle içmeli Benim kimliğime getirme halel Biz öyle her şeyi yemeyiz güzel Biz maymun iştahlı değiliz güzel Gönül bir düştü mü sebat etmeli Bir sevda bize bir ömür yetmeli Açsa da bin fettan zülfünü tel tel Biz maymun iştahlı değiliz güzel Biz onca duyarsız değiliz güzel Arayıp sormamak bizde ayıptır Bigane zamanlar büyük kayıptır Sizde durgun akar en kabarık sel Biz onca duyarsız değiliz güzel Biz o kadar bencil değiliz güzel Hiç 'hep bana' diye başlamam işe El vurmadım, el dalında yemişe Sizde muteberler bizde mübtezel Biz o kadar bencil değiliz güzel Biz onca karmaşık değiliz güzel Fazla teferruat yorar bizleri Yalın bir sadelik sarar bizleri Kargaşa yağdırsa üstüme ecel Biz onca karmaşık değiliz güzel. Hünkâr Dağlı |