Arayış Kurbanı Olmamalı Arayış Kurbanı Olmamalı Neden bilmem bana her şey karışık Ufuk alacalı, günü seçemem Yollar sapa, sular taşkın; geçemem! Dağları dolanıp varılmaz Ay'a Bu gönül ya hasta veyahut âşık! Dağları dolanıp varılmaz Ay'a Çıkınım azıksız, el ayak sus pus! Ben; bin kargaşanın içinde mahpus Acep istediğim serbesti midir? Hevesler kanatlı, mantığım yaya Acep istediğim serbesti midir? Hayvanca yaşamak fani hayatı Fuhş edebiyatı, uçkur sanatı Arayış kurbanı olmamalıyım Kahreden arayış elemi midir? Arayış kurbanı olmamalıyım Aslında hazırdır ölçüm, mihengim Gayrı belli olsun benim de rengim Muazzam nizamın enginliğine Dalmalı, boşlukta kalmamalıyım Muazzam nizamın enginliğine Dalıp, teslimiyet hazzı yürüsün İnancı kavile, isyan çürüsün Her taraf kasırga boş dalı tutma! Gir müstakim yolun güvenliğine Her taraf kasırga boş dalı tutma! Yanarsın, nedamet beş para etmez Mahluğun kudreti her şeye yetmez İnkârı mümkünsüz bir "Kaadir" vardır Sen; aciz, biçare.. Sakın unutma! İnkârı mümkünsüz bir "Kaadir" vardır Tesadüfleri de yaratan O'dur Gün olur, âleme mizan kurulur Mü'min seyyieden yanar, paklanır "Muhakkak müşrikler pistir, murdardır"* Mü'min seyyieden yanar, paklanır Eni sonu görür izzet ü ikram Bundan gayrı eder ebedi bayram Kâfirin nasibi sınırsız azab Düşündükçe yüreğim yumaklanır! Gönül; hevesleri kırar, aklanır... * Ey İman Edenler! Muhakkak ki müşrikler pistirler.. (Tevbe-28) Hünkâr Dağlı |