Özledim Özledim "Bu yıl da gidemedim babamın, köyüne. Adana'nın sarı sıcağı amansız... Özlem duygularımla ‘Özledim’ demişim." Yüregimde kaynar oldu pınarlar Gölgesine baş koydugum çınarlar Dallarına güvercinler konarlar Vatanımın kuşlarını özledim Dilegimi esen yele buyurdum Hasretimi kayalara duyurdum Gölgesinde mışıl mışıl uyurdum Hayal hayal düşlerini özledim Bu duygular çocukluktan beridir Beni böyle erim erim eridir Babamın dedemin dogum yeridir Topragını taşlarını özledim. Dügünler oldu mu gelin indi mi Mevlüdü okundu yemek yendi mi Aranızda sanıyorum kendimi Sofrasını aşlarını özledim Nazı sitem gelmez boyun egenin Dostlar varsa bize bir yer begenin Emmi dayı bacı kardeş yegenin Gözlerini kaşlarını özledim Yıllar var ki Aşudu'ya hasretim Hayallerim yetim hallerim yetim Bu sene gelmekti benim niyetim Şu gönlümün eşlerini özledim Hasan Turan bu güzellik nerde var Gögü berrak yıldızları pırıldar Köpük köpük ak suları şırıldar Şelalenin başlarını özledim... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |