Ömür Masalı Ömür Masalı "Oğlumu yeni evlendirmiştim. Benden habersiz, eşini almış, başka yere taşınmış. Bu acı duygular içinde yazdım." Bu hayatın kumarından ne üttüm Ben ömrümü çapıt gibi çürüttüm Oğlum dedim özlem özlem büyüttüm Uçtu gitti bir yabancı kuş oldu Ne hayalle getirmiştim gelini Adımı anadan çekti elini Buna kader derler kırar belini Baharım buz tuttu gönlüm kış oldu Erken söndü ocağımız tütmeden Bülbül sandım dalımızda ötmeden Kurtlar kaptı ben kuzumu gütmeden Başıma dağ düştü gövdem hış oldu Köpük köpük çağlayandım duruldum Nice mihnet çektim erken yoruldum Evladımdan ne ummuştum ne buldum Koca ömür kapkaranlık düş oldu Sabır derim ahıma ah eklerim Mumlar gibi tükenmeyi beklerim Karşılıksız çıktı umut çeklerim Emeklerim beş paralık fiş oldu Yıldızımız felek ile barışmaz Ata binsem eşek ile yarışmaz Şu ellerim hiç bir dala erişmez Emeklerim bana batan şiş oldu. Hasan Turan gün görmedi hüzünden Ne beklesin son gününden güzünden Ah evladım gene senin yüzünden Bakkallık da son mesleğim iş oldu... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |