Kalem Sustu Kalem Sustu "Eşimi ameliyat odasından getirdiler. Baygın halde yatarken acı duygular içinde odasında yazıyorum." Kalem sustu yaz diyorum yazmıyor Gönül dallarımda kuşlar gezmiyor Umutlarım geleceği sezmiyor Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Gülümserdin ışılardı evimiz Filizlendi çiçek açtı sevgimiz Bir sonda mı noktalanır bunca iz Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Bir yastıkta kırk yedi yıl, adı var Güzelim yılların bende yadı var Sensizliğin neresinde tadı var Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Günlerime gün ışığı ekemem Yalnızlığın ötesinde sekemem Bu hayatın mihnetini çekemem Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Dualarım ne dilekler dilesin Ak mendille gözlerimi silesin Kimselere sığınamam bilesin Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Sen gövdeme gönül oldun baş oldun Gözlerimde ılık ılık yaş oldun Yarım asır her derdime eş oldun Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Saat niçin acı acı vuruyor Saksılarda mor zambaklar kuruyor Hayalin aynada üzgün duruyor Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Dağ mı düştü gülüm senin beline Kumru gibi sığınmıştım eline Atma beni yalnızlığın seline Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Kim kurar sofrayı, kim demler çayı Hıçkırık yangını sarar bacayı Sayamam günleri, bilemem ayı Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Düğmelerim düşer, gömlek sökülür Güller kurur yaprakları dökülür Sen olmazsan hayat nasıl çekilir Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Akşam olur kuşlar varır uykuya Karanlık gölgeler dökülür suya Yuvam garip kalır, girmem avluya Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Gün gelir benim de bilinmez yerim Gölgemin ardına düşer giderim "Annem" diyen çocuklara ne derim Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Ömür yolu bir daracık sokakmış Demet demet yıllar ne çabuk akmış Güzelim ellerin beni bırakmış Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Kuşlarıma ezberlettim adını Nereye taşırsın son muradını Eşim oldun sen gönlümün kadını Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Bu şerbetten iki yudum iç de git Kopar yüreğimi öyle uç da git Kefenimi ellerinle biç de git Uyan gülüm ne haldeyim gör beni Hasan Turan buralarda duramaz Saat durmuş, gücü yetmez kuramaz Dili sustu, kimselerden soramaz Uyan gülüm ne haldeyim gör beni... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |