Hepimizin Gideceği Yer Budur Hepimizin Gideceği Yer Budur "Gazeteci arkadaşım Mehmet Birsen'i kaybettik. Yokluğuna dayanmak zor." Nasıl yansam iki çeşme göz ile Yaktın beni alev ile köz ile Anlatamam kalem ile söz ile Hepimizin gideceği yer budur Ne tez gittin dostlarına gerektin İnce duygu, şefkat şefkat yürektin İyiliğin kervanını sen çektin Hepimizin gideceği yer budur Kara haber dalga dalga yayıldı Tüm dostların can evinden bayıldı Erdemlerin başucunda sayıldı Hepimizin gideceği yer budur Acı kader tokmak tokmak vuruyor Çelenklerin nefes nefes kuruyor Masan bomboş, yetim yetim duruyor Hepimizin gideceği yer budur Kazma üzgün mezarını kazmıyor Kalem yaslı ağıdım yazmıyor Heyhat, Birsen aramızda gezmiyor Hepimizin gideceği yer budur Ne zamansız yola çıktı bu gemi Sabır derler amma sabır elde mi Caddelerde arıyoruz gölgeni Hepimizin gideceği yer budur Gurur kibir kışlamadı başında Kul hakkı yok ekmeğinde aşında Ölüm yakışmadı bu genç yaşında Hepimizin gideceği yer budur Hoş sohbettin tatlı dildin hatırdın Benliğini fazilete yatırdın Ne kuşa "kiş" dedin ne gönül kırdın Hepimizin gideceği yer budur Bir gelişin bir gidişin sonu bu Nedenleri bilinmeyen konu bu Senden önce ben düşündüm sonumu Hepimizin gideceği yer budur Düşünmedik niçin geldik neyiz biz Hiçlikteyiz ne bir isim ne bir iz Ağa paşa bey bahçıvan cümlemiz Hepimizin gideceği yer budur Defterimiz amel amel dürülür Önümüze öğün öğün sürülür Kesin hesap son durakta görülür Hepimizin gideceği yer budur Şüphe yoktur ektiğini biçersin "Sırat" derler uça uça geçersin Kevser suyu kutsal derler içersin Hepimizin gideceği yer budur Düşünen baş duyan yürek ozandın Yaşıyorken ahirete uzandın Cennetini yüreğinle kazandın Hepimizin gideceği yer budur... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |