Gençlik Türküsü Gençlik Türküsü Güvenle bakmak için geleceğe yarına Kitaplık açıyoruz yurdun çocuklarına Artık sokaklar değil kitaplıklar yerimiz Var olsun bu yuvayı kuran büyüklerimiz Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur "Hayatta en hakiki mürşit ilim" sözünü Gerçek ülkü edindim açtım artık gözümü Kitaplığım kitabım ağartırlar yüzümü Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur Parladıkça beyinde müsbet ilmin ışığı Silinir alnımızdan yılların kırışığı Kitaplar insan dostu biz onların aşığı Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur Bir yapıya konmayan taşları ben taş saymam Kitaba eğilmeyen başları ben baş saymam Okumadan yazmadan geçen ömrü yaş saymam Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur Çölde kalan yolcular bulutlara tas tutar Bilimle beslenmeyen inanışlar pas tutar Yavrusu cahil kalan millet her gün yas tutar Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur Şu arabın peçesi bu tekkenin müridi Asırlarca ülkeyi nerelere sürüdü Bir lokmaya hu çeken kara görüş çürüdü Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur Çağdaş bilim füzeler gönderiyorken aya Bitsin artık inanmak üfürüğe muskaya Uygarlık yarışında kalamayız biz yaya Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur Üç kıtaya uygarlık götürmüş soyum benim Niçin gölgede kalsın bu yüce boyum benim Alnım açık yüzüm ak yaşamak huyum benim Çok okuyan çok bilir yarını parlak olur Okuyanın bahtı da alnı gibi ak olur... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |