Gel Diyorum Gelmiyor Gel Diyorum Gelmiyor "Oğuz Mavioğlu; Muğla'da ortaokul öğretmeniydi. Trafik kazasında gencecik gitti. Bu ağıt hanımının isteği üzerine yazıldı. Oğuz'un okulunda asılıdır. Her yıl ölüm yıldönümünde bu ağıt okulunda okunur." Ulaşılmaz uzak düştü aramız Asır geçer geçmez bizim yaramız Dün helaldik, bugün niçin haramız Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Bekliyoruz nerelerde nerdesin Dersaneler suskun durur yok sesin Odamızda buram buram nefesin Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Kalem ağlar ağıdını yazmam der Kazma geldi ben mezarı kazmam der Ayaklarım Yerkesik'te gezmem der Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Tez söndürdün gözlerinin ferini Eğitime ekin ettin terini Yedi göbek dolduramaz yerini Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Burcumda yıldızdın gecemde aydın Ömrün baharını ne çabuk saydın Gözlerimde ışıl ışıl yanaydın Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Bahar geldi yeşillendi yamaçlar Sensiz oynanıyor her pazar maçlar Bir günde ağardı başımda saçlar Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Marmaris, Yerkesik, Muğla bu saha Bizim gibi yaslı çıktı sabaha Senin gibi "Oğuz" gelmez bir daha Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Tatlı dilde sohbetteydi sözdeydi Doğrulukta merhamette özdeydi Yumuşak yürekte gülen yüzdeydi Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Karşı dağlar sisli durur kar mıdır Koca dünya bu kadarcık dar mıdır Senin dilin gibi diller var mıdır Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Tanrı seni yeniden mi yoğursun Hangi ana böyle Oğuz doğursun Hangi gözler senin için seğirsin Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Şu Muğla'nın yokuşu var düzü var Çiçekli baharı, serin güzü var Aynalarda gülümseyen yüzü var Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Kara kader elek elek eliyor Yavruların baba diye meliyor Acı haber ne de çabuk geliyor Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Gelir diye odaları yoklarım Ter sildiğin mendilleri koklarım Hayalini göz nurumda saklarım Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Seni sordu giyindiğin yelekler Elbisen dolapta hep seni bekler Boşa gitti bunca dua dilekler Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Gel de sen ol uçan kuşu arama Koca koca dağlar girdi arama Hangi merhemleri sürsem yarama Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor Kim bildirdi son saati kur diye Saçlarımı yoldum gitme dur diye Seslen mezarından "Yurdanur" diye * Oğuz gitti gel diyorum gelmiyor. * Yurdanur: Eşinin adı. Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |