Böyle Bir Güzel Böyle Bir Güzel Yanak al al olmuş ben nokta nokta Dizilmiş gerdana say der gibidir Gözler sürme sürme kirpikler ok da Kaşlar gergin gergin yay der gibidir Dertler dert doğurur aşk öksüzüne Karışır baharı gider güzüne Baktıkça bakasım gelir yüzüne Yüzü yıldız yıldız ay der gibidir Top top mor belikler inceden ince Tel tel olur dağ yelleri esince Ağız kutu gibi dil bal ses ince Oğlan bu sevdadan cay der gibidir Çiçek çiçek donatmışlar başını Boyun büktüm soramadım yaşını Sundu bir kâsede gözün yaşını Uzattı elime çay der gibidir Beni benden aldı nazlı duruşu Nasıl tutsam kumru gibi şu kuşu Ellerini dizlerine vuruşu Eyvah eyvah vay der gibidir Bu süzgünlük bu durgunluk ne diye Canı neden istemiyor gülmüye Gözümü gözüne dikmişim diye Yüzüme bakışı toy der gibidir Bazı gün yeşile ala bürünür Mor fistanı topuğunda sürünür Baktıkça gözüme güzel görünür İncecik bel selvi boy der gibidir Hasan Turan ardı sıra hep meler Ağılda süt sağar damda un eler Çözülmüş bir uçtan uca düğmeler Gel de çırıl çıplak soy der gibidir... Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |