Bekledim Bekledim "İstanbul'da matbaacı arkadaşım Hanifi Göçer, bana kart basıp göndereceğini söylemişti. Çok bekledim, kart gelmedi. Bu taşlama onun için yazıldı." Gözlerim yollarda bekledi martı Posta getirmedi bastığın kartı Böyle mi olmalı Göçer'in şartı Yiğit sözü mermer olur taş olur Kuru çölde sarı bülbül öter mi Sen ateş yakmazsan duman tüter mi Denizden bir damla alsam biter mi Bir kaşık yağ ile nice aş olur Bilir misin şimşek neden sert çakar Dağların suları engine akar Umut umduğunun yoluna bakar Şair şair ile hem sırdaş olur Böylesi söğütten bize köz olmaz Kurt düşmüşse çürür gider öz olmaz Yerini bulmayan söz de söz olmaz Tabiri caizse ninanaş olur Umudun kuyusu derler derince Gönül tez incinir ipekten ince Hile karışırsa beyaz pirince Emeklerin hiçe gider hâş olur * Kimi Kars'a gider kimi Bolu'ya Kimi boşa sıkar kimi doluya Doğru nefes alıp doğru soluya Yalancının yattığı yer yaş olur Demek boşa dönüyormuş kayanız Sütümüze ulaşmadı mayanız Ehli kâmil olamadık yayanız Göz gönülden görmeyince şaş olur Ne küpüm boşalır ne destim yarım Suyum sebil, dağıttıkça artarım Kişileri gıram gıram tartarım Terazide fire verir fâş olur ** Meyvesiz eriğin dalı eğilmez Her yaraya el uzatıp değilmez Ele akıl verir kendini bilmez Hayal berberinde kel tıraş olur Sermayesi yalan olur yalanın Uskunu tez kopar eski palanın Böyle acemice tambur çalanın Eli dili tutmaz pür telaş olur Hasan Turan gürüleyip akmadın Fesat ocağında fitne yakmadın Daha söylenecek söz bırakmadın Böylesi gövdede böyle baş olur. * Hâş olur: Parça parça olur. ** Fâş olur: Yalanı açık seçik belli olur. Kaynak: Nem Alacak Felek Benim Hasan Turan |