Mektup Mektup Kaç yıl oldu bilmem ayrı düşeli Bir günüm olmadı sensiz neşeli Şu karlı dağlar başımdan aşalı Kavuşmak yok düştü sensiz burada Divane oldum hasretten toprağım Sılaya varsam gurbetten toprağım İçine alsan minnetle toprağım Gönlüme ok düştü sensiz burada Çektiğim acı üst üste katlandı Bayram geldi emmi dayı yoklandı Sevgi benden köşe bucak saklandı Çileni çek düştü sensiz burada Yıllarca ne çok çalışıp didindim Bu sayede bir çok kazanç edindim Sonunda maddenin atına bindim Manadan çık düştü sensiz burada Ömrümü çürüttüm yaban ellerde Kara varmış bende gördüm güllerde Coşkun akan şu kıpkızıl sellerde Durmadan ak düştü sensiz burada Evladı iyalim hayır vermedi Bir dostum yokmuş halimi sormadı İyiler güzeller beni bulmadı Kötüler çok düştü sensiz burada Ana, bacı, gardaşımı özledim Can yurdumu doya doya gezmedim Bir gün olsun güzel mektup yazmadım Gam ve yük yek düştü sensiz burada Yetmedimi çekilseniz aradan Yalvarırım çıkarsanız sıradan Tabutta gitmek istemem yaradan Canıma tak düştü sensiz burada... Fazıl İbaokurgil |