Aşk Nişanesi Aşk Nişanesi Hani bir yar var bilir misin Hani bir söz, bir söz var Harfleri inci katrelerinden oluşur Yare ait yare dair, Üryan bir namahrem gibi Hani kaybolur yıldızlar, Güneşin doğuşundan utanır ya Dudağından düşen incileri kapışmak için Huriler toplanır ya Hani der ya Ey gönlümü serdiğim ayaklarına, Ben seninleyim ya sen kiminle... Sembolik birer misal oldu aşkın bende Göz yaşı oldu, Yüreğim acı doldu hasret doldu Her gebe kalışımda kendime, düşük yaptım Yaprakların dökülüşünü seyrettim Hazan sarısında lohusa yatağımda Bülbül'ün gül'e bir ayrılık busesi gibi; Son bir soru sana Son bir ünlem işareti!.. Hani bir yar var, Yar diye bir söz var bilir misin? O sözü benim için ta... yürekten, Ciğerimden vururcasına söyleyebilir misin Bilir misin? Hani bir söz var Harfleri inci katrelerinden oluşur Yare ait yare dair Üryan bir namahrem gibi kaybolur yıldızlar, Yar sözünü işitir gibi Güneşin doğuşundan utanırya Ey gönlümü ayaklarına serdiğim Ben seninleyim ya sen kiminle!.. Gecenin üçte ikisinde Düştüğüm mezarlık sokağından Titrek adımlarla geçtim Dudağım büzüldü Korkuma alternatif özverilerim boğazıma düğümlendi Em olsun için gölgene iz sürdüm sessizce Ürkek bakışların belki kurutur müjganımdaki nemi, Yüreğimdeki sensizliğin hıçkırığını Türkü ye çevirir... Ömrümün tünelleri, lambasız gecelerle kesişti youlum Hep dağ kuytularında kısıldı gözlerim Kiprit gibi cesaretimi, tutsak aldı tünel yarasaları... Başım avuçlarımda bir ana kucağı özlemekteyim şimdi Eylem bazında yaşamayı dikte ediyorum kendime İllegal boyutlarda kiprit çalmadan, Gaz dökmeden yanayım istiyorum İdeallerimi realize edip, Sökeyim dağları, tünelleri kaldırayım istiyorum Bulut adetine boyun eğmeden Kanatsız serpileyim yeryüzüne Ve dahi yıldızları doldurup ceplerime Kerem'in yandığı yerden küllerini devşirsemde Aslı'nın sersem kabrinin üstüne Ve kendime nispet Yıldız taksam göğüslerine birer aşk nişanesi Ve toplasam sevenleri sınırsız bir özgürlük meydanında, Toplasam bir ışık hüzmesi gibi Sevmesini bilenleri, sevgiye erenleri, yarenleri Her birine yıldızdan birer nişane taksam En son yıldız'ı ikimize saklasam Kendi aşkıma dair kuramadığım bütün cümleleri O yıldız'a mı anlatsam... Fazıl İbaokurgil |