Cumali Ünaldı Hasannebioğlu Şiirleri Ay Burcu Yorumu Ey siyah! Katran sür cılk yarama, yak çıranı Suya değdir dolunayın yüzünden çekip kanatlarını Denize, o sonsuz gaybubete, büyük yetime Dağların şekline ah! Tepelere, doruklara, eteğe Öp ayın kenarını, sür geceyi lâciverte Cebimde taşıdım yıllar yılı fermanımı Bu benim ölümüm dedim, ben ki seyyahım Zail oldu cürümüm, aşk geldi, gurbet bitti Rengârenk flâmalar, sancaklar, ordularla Girer yârin hanesine omuzunda şahini Külrengi bulutlar küfleniyor, aşk mı yalan? Kelimeler yorulup çekiliyor meydanlardan Bir dönen ok sesin, kurşun bakışın can alan Ömrümü verirdim tek nefesine, ay bölünse ortasından Kar yağıyor topuğundan, tenin kan kokuyor Kutsal İncil, Kutsal Tevrat, Kutsal Kur'ân ve Zebur Bütün iyi insanların hayatı kollayan sözleri Söylenmemiş saklı şiirlerin utangaç kelimeleri Sen geliyorsun aklıma, elini kalbimde unutuşlarınla Ay dökülüyor dünyaya, ay! Bütün çocukluğuyla Gizlendiği yerden çıkıyor gece, yani bir denizden Bir karanlık ormandan, o İpek kozasından, vadiden Benim yetim kızlarım korku ve üzüntüden: Ey siyah! Devir ağaçları, sallansın sokaklarım Kendini yorumlasın kalbinden mecruh bir aşk... Cumali Ünaldı Hasannebioğlu |