Sevdiğim Girmiştir On Beş Yaşına Sevdiğim Girmiştir On Beş Yaşına Sevdiğim girmiştir on beş yaşına Boyalar çekinir hilâl kaşına Sevdasın' düş etti benim başıma Bu derdime çâre olur mu bilmem Sevdiğimin gözü karadır kara Halil'i düşürdü firkat ü nâra Ciğerim olmuştur sad pâre pâre Bu derdime çâre olur mu bilmem Cananımın beli gayet incedir Rûyunda açılan güller goncadır Name yazsam sevdiceğim nicedir Bu derdime çâre olur mu bilmem Tenha bulsam versem elim eline Mahfîce bir baksam yüzün' alına Canım feda olsun onun yoluna Bu derdime çâre olur mu bilmem Gece gündüz düşümdedir hayâlim Günbegün artmakta hüzn ü melalim Yoluna harcetsem olanca mâlim Bu derdime çâre olur mu bilmem Sevdiğim cananın giydiği aldır Ruhlerini emsem sanırsın baldır Hüsnünde açılan bir gonca güldür Bu derdime çâre olur mu bilmem Pamuk ele mor mor kına yakınır Ak gerdana gerdanlığın' takınır Mâh cemalin bu hâkirden sakınır Bu derdime çâre olur mu bilmem Halil'i sorarsan Mecnun'a döndüm Aşk ü sevda ile sarardım soldum Bu sevdadan mecrûh olduğum' bildim Bu derdime çâre olur mu bilmem... Aşık Halil |