| Etli Pırasa Dolması Tarifi Etli Pırasa Dolması Tarifi Malzemeler. * l kg pırasa * 2 adet soğan(küçük doğranmış) * 250 gr kıyma * 2 çorba kaşığı pirinç * 1 çorba kaşığı salça(l kahve fincanı su içinde eritilmiş) * 2 çorba kaşığı Sana * Maydanoz (kıyılmış) Tuz,karabiber Terbiyesi: * 1çorba kaşığı un * 2yumurta sarısı * l çorba kaşığı yoğurt * l limon suyu Yapılışı: l. Pırasaları 6 cm boyunda kesip kaynayan suda 5-6 dakika haşlayın. 2. Haşlanmış pırasaların içlerini boşaltıp,en dıştaki ilk 5 katı/sırayı tutun,iç harcını doldurup kapatın. 3. Eğer muska şeklinde börek yapmak isterseniz, pırasaları 15-20 cm.boyutlarında kesin;içlerini boşaltın ve haşlayın,Pırasaların boyları daha kısa da kesilebilir;ne kadar kısa olursa,o kadar iyidir. 4. Pırasa şeritlerinin başına harcı koyun; köşeleri kenarlara katlayarak muska şekline getirin. 1. Dolma içini hazırlamak için,kıymanın içine soğan,pirinç,maydanoz,tuz,karabiber ve bir kaşık Sana'yı katıp,iyice karıştırın.Sert olmaması için, azıcık suyla sulandırıp kullanıma hazırlayın. 2. Pırasaları hazırlayın. 3. Pırasaları,iç harcı ile doldurup,uçlarından bastırarak tencereye yerleştirin. Üstüne bir tabak kapatın. 4. Tabağın kenarına gelecek kadar su doldurup, Sana'yı ilave edin.Yaklaşık l saat orta ısıda pişirin. 5. Terbiyesi için,un,yumurta sarıları,yoğurt ve limon suyunu bir kasede telle veya çatalla güzelce çırpın.Pişen yemeğin suyundan bu karışıma azar azar katın.Sonra, bu terbiyeyi yemeğe katarak karıştırın. 6. Bir tabağa alarak,servis yapın. PÜF NOKTASI: Pırasanın beyaz kısımlarının yemeklerde kullanılması önerilir.Yeni kısımlarını ise,çorba ve salatalarda değerlendirebilirsiniz.  --------------Tualimforum İmzam-------------- |