4. Çiçeklerin taç yapraklarını renklendirin Büyük çiçeklerden birinin taç yapraklarından başlayın ve bir yaprağı turkuaz, diğer yaprağı mor renkle boyayın. Doğal bir etki sağlamak için renklerin yanyana geldikleri yerde boyaların karışmasını sağlayın. Fazla ya da yanlış boya sürerseniz kumaş parçası yardımıyla temizleyin. Temizlemek için boya inceltici kullanmayın, boyadığınız yerlere kaza sonucu bulaşırsa, boyanın seyrelmesine ve kötü görünmesine neden olur.
5. Bir renk daha ekleyin Vişne kırmızı kullanarak diğer yaprağı renklendirin. Kırmızının hemen yanına boyadığınız mor ile karıştığı yerlerde harika renkler ortaya çıkacak.
6. Büyük çiçekleri tamamlayın Aynı şekilde tüm büyük yaprakları renklendirin. Turkuaz, koyu mavi, mor ve kırmızıdan yararlanın. Resme başlamadan önce mutlaka hangi rengi nereye süreceğinize karar verin ki, renk karmaşası yaşamayın. Taç yapraklarını tek renk ve dümdüz boyamayın, bırakın fırçanız yaprağın formuna uygun hareket etsin ve yandaki renklerle karışsın. Böylece çok daha zengin bir desen elde edeceksiniz.
PÜF NOKTASI
İSTENMEYEN ÇİZGİLER
Cam kase yüzeyinde olduğu gibi pürüzsüz ve yuvarlak hatlı bir zemin üstünde çalışırken boya akarak istenmeyen bir şekilde kuruyabilir. Fırçanızı boya incelticisine batırıp bir kumaş parçası üstünde kurumaya bırakın. Kuruyan fırçanızla hala ıslak olan istenmeyen boyaları kolayca silebilirsiniz. Ya da boya yüzeyde kuruyuncaya kadar bekleyin, üzerine istediğiniz bir renkle yeni bir desen uygulayın.
7. Küçük yaprakları boyayın No:3 fırçayı kullanarak daha küçük yaprakları renklendirin. Papatya benzeri çiçeklerinizi içinizden hangi renk geliyorsa onunla boyayın. Küçük olmaları sebebiyle boyayı karıştırmadan da kullanabilirsiniz.
8. Yeşil yaprakları boyayın No:4 fırçanızı yeniden alın. Yaprakları zeytin yeşiliyle renklendirin. Hala ıslak olan taç yapraklarına dokunmamaya çalışın.
9. Arka planı renklendirin Çiçeklerin arkasında iyi gözükecek bir renk seçin. Bu çalışmada biz altın sarısını seçtik, çünkü çalışmanın tümünü dengeleyen bir renk. Hem taç yapraklarının ve yeşil yaprakların koyuluğunu düzenliyor, hem de çiçeklerin ortalarındaki sarı renkle uyumlu. Siyah kontürleri takip ederek kısa uçlu bir fırça yardımıyla çiçeklerin arka planını renklendirin.
10. Deseni tamamlayın Kasenin altına doğru indikçe limon sarısı kullanarak arka planı tamamlayın. Yaprakların arkasındaki bazı alanları boş bırakın ki kompozisyon nefes alsın. Çiçeklerin ortalarına ve kasenin ağız kısmına rölyef boyayla noktalar yapın.
TAMAMLANMIŞ ÇALIŞMA
A Yarı saydam boya
Cam boyalar, parlak alanlar oluşturmamıza olanak tanıdı.
B Yol gösterici çizgiler
Tüm çiçek ve yapraklar formu belirleyen kontür çizgileriyle tamamlandı.
C Altın sarısı arka plan
Yaprakların koyu tonlarını dengelemek için iki farklı ton sarı seçildi.
Alıntıdır.