Vay Beni Vaylar Beni Vay Beni Vaylar Beni Vay beni vaylar beni Dag taş aradım seni Gel kardeşim gel beri Açam sana künyemi Kin kusturdun insana Dipçiginle türküleri Süngünle mazlum dilleri Kültürleri susturdun Alın çatlarına durdum Karanfil şafaklarda Magrur ve muzaffer duran Ve pürüzsüz haykıran ustalarımı vurdum Ve dikenli teller ardında Kurşunum yaglı tetigim yaglı Bekledim zindan kapılarını Ayaklara falaka boyundurugu Cellat buyrugu oldum Neleri tanadım ben bu gece saltanatında Hain gözleri tanıdım Nişangahımda İnançsız yürekleri, titreyen elleri Ve daha neleri neleri Haramı sofralarında haraç mezat Keskin tezat Yagma pazarlarını Ve nihayet inanır mısın İnsanları dinledim mahkemelerde Sokaklarda tulumlu kadınları Kor ipek marşları dinledim Ve zulüm kışlalarında Dayanamadım sıla türkülerine Agladım... Artık kurtar beni Kurtar beni Bu tutsaklıktan Isıtan ter Şaşmaz nefer olmak istiyorum Senin emrinde Saraylara dalmak Bu günün utancı ve lanetiyle Hesaplaşmak istiyorum Kurtar beni Vay beni vaylar beni Dag taş aradım seni Gel kardeşim gel beri Açam sana künyemi... Ferhat Tunç |