Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.08.08, 16:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mısırlı Piliç But

Mısırlı Piliç But

Malzemeler

8 Adet piliç kalça
1 Tatlı kaşığı köri
2 Çorba kaşığı sıvıyağ
Tuz
Sosu için :
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
1 Su bardağı et suyu
200 gr konserve mısır
Bir tutam maydanoz
1 Çorba kaşığı taze kekik
1 Çorba kaşığı nişasta
Tuz


Hazırlanışı
Piliç kalçalarını 3 su bardağı suda 15 dakika haşlayın.
Sıvıyağ, köri ve tuz ile bir marinat hazırlayıp piliçlerin üzerine kbir fırça yardımı ile sürün.
Piliçleri ızgarada ters düz ederek pişirin.
Mısırlı sosu hazırlamak için ; soğanları ince ince doğrayın.
Bir tavada tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
Mısır, et suyu, tuz ve karabiberi ilave ederek bir taşım kaynatın.
Nişastayı 1 çorba kaşığı su ile sulandırdıktan sonra sosa ekleyin.
Doğranmış maydanoz ve kekiği ilave edin.
Hazırladığınız piliçlerin üzerine mısırlı sos dökerek servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla