Sütlü Kadayıf Tatlısı Sütlü Kadayıf Tatlısı MALZEMELER: 250 gr tel kadayıf 100 gr ceviz 1 su b. tozşeker 1 lt. süt 1 p. vanilya HAZIRLANIŞI: Kadayıf bir kaba alınır üzerine 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ dökülür ve heryerine gelecek şekilde karıştırılır.kadayıfın yarısı bir fırın kabına alınır hafif bastırılırüzerine iri kırılmış ceviz eklenir.bunun üzerine kalan kadayıf alınır ve hafifçe bastırılarak düzlenir.180 dercede fırında pişirilirkadayıflar pişerken üzeri için; 1 lt süt, tozşeker ve vanilya bir tencereye alınır.pişen kadayıflar fırından alınır süt, şeker karışımı ılık kıvama gelince ocaktan alınır. pişen kadayıfların üzerine dökülür --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |