Tekil Mesaj gösterimi
Alt 03.08.08, 21:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
bad_boy
Epsilon Üye
 
bad_boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 291
Konular: 145
Puan Grafiği
Rep Puanı:1332
Rep Gücü:0
RD:bad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud ofbad_boy has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
4 Mesajına 9 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Amerikan Sosu

Malzemeler Süre Zorluk Kişi
10 adet canlı kerevides 30dk *** 4
1 kahve fincanı rafine yağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 kahve fincanı konyak
2 şer çorba kaşığı soğan,havuç,kereviz(ince kıyılmış)
2çorba kaşığı tepeleme dolu domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı balık suyu
baharat


::::yapılışı:::::

· Kerevidesleri canlı olarak bir tahtanın üzerinde ince ince dilimleyiniz.

· · Rafine yağını dibi düz bir tencereye kouyp kızdırınız.

· · Kerevideslere tereyağı ilave ediniz.

· · Ağaç bir spatula ile karıştırarak 2 dk. kavurunuz.

· · Konyağı ilave edip alevlendiriniz.Alev sönünce hemen sebzeleri ilave ederek tekrar karıştırınız.

· · 2-3 dakika kavurunuz.

· · Sonra balık suyunu,baharat torbasını ilave ederek orta ateşte devamlı ağır ağır spatula ile karıştırarak kaynatıp 20 dakika pişiriniz.

· · Pişme müddetince üzerinde toplanacak köpük ve yağları dikkatlice bir kevgir veya bir kepçeyle bastırarak süzdürünüz.

· · Sonra sosu temiz bir tülbentten dikkatlice ve tamamen süzdürüp lüzumlu ise hemen ,değilse soğutarak buzdolabında saklayınız.

· · İstediğiniz zaman ve istediğiniz miktarda ısıtıp kullanınız.
bad_boy isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla