Bir Kulaç Daha Atsam Karadayim Bir Kulaç Daha Atsam Karadayim Kalk ve beni dinle , sana güç veririm , kafanla dalastiginda sana yardim edebilirim , beni bilirsin tam 30luk 3 tanimli pis sakalli ,donuk bakisli Iklimi az iliman çogu yagisli,yasar fâni yazli-kisli.Onlarin sahidi görür gözlü benimkisi âmâydi , unutmadiklarimin hepsi güzel birer simâydi.Sen kendinle çatismadayken , savas verirken oradaydi.Tasla kafan çarpistiginda ya da kafan tasa yaslandiginda anlarsin ki ; kötü gider , iyi gelir.Zaman sofrandaki en lezzetli mühim yemek .Azaldikça aç kalmanin korkusuyla kuryacaksin ,bu sebeble yaslanacaksin , çünkü sen de bastan olmak üzere sonlanancaksin , trilyon da olsan harcanacaksin, savasi kes barisacaksin! kendinle aynalarinda birebir anlasacaksin.
Bir kulaç daha atsam karadayim , beni hiç böyle bir denize dalmadim üzerimde pantalonum arti ayakkabilarim, ha gayret!...
Bir sene firtina , üzerimde dolunay , gün yüzü asmis , dalgalar boyum asmis , nefesime gücü bahset mevlâ , bir kuç daha atsam olur evvel Allah.
Benim bahsettigim o derinlik hiç bir denizde yok , benim yumruklarimin içi bos , korkma yakmaz canini.
Allah seni ensen gibi dümdüz etmeden geri dön hemen , dünya kizina asik olmak seni delirtir , bu kiz izdivaç için ne kötü bir cariyedir, ecel aramaz Enseler , yerine gelmez sarsilan güvenler , içine düstügüm masalsi serüvenlerdir gamzelerme âb-i hayattan can verenler.
Yüzmekten yoruldugum bu en derin denizdir boguldugum, 4lük lerim kulaci atar , benim benim !...
Dipte vurgunum , moralsizim solgunum, yine de kendime teskin edebilecek bir seviye olgunum , pismanlik asla kaçamayacagim bir canavar .Elleri Bazen öldürür, bazen sertçe yakalar bil ki ;
Sagopa cesaretinin bir kismini zulada saklar ,yanan isiklarimi kaplayacak kadar karanligim var. Sagopa Kajmer |