Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29.07.08, 21:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ceren'in Dünyası

CEREN'İN DÜNYASI


29.07.08 - Spastik engelli Zeliha Eldem'in hazırladığı AB destekli "Ceren'in Dünyası’' adlı proje kapsamında Adana'ya gelen Romanya, Çek Cumhuriyeti ve ispanyol engelliler, dans ederek kaynaştı. Yaşları 17 ile 26 arasında değişen, ortopedik ve görme engelli ya da spastik gençler, sundukları dans gösterisinde şen görünümleriyle dikkati çekti. Ceren'in dansı AB projesi oldu Zeliha Eldem, projesi kapsamında Adana'da halka açık ücretsiz dans gösterisi de yapacaklarını söyledi.

Doğuştan her iki gözü de görmeyen Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitini Fakültesi İngilizce öğretmenliği bölümü öğrencisi Ceren'in, dansla sosyalleşmesi dünya engellilerine model oldu. ÇÜ Ziraat Fakültesi Peyzaj Mimarlığı bölümünün spastik öğrencisi Zeliha Eldem'in (25), hazırladığı Avrupa Birliği (AB) destekli "Ceren'in Dünyası" adlı proje kapsamında, Adana'ya gelen Romanya, Çek Cumhuriyeti ve İspanyol engelliler dans ederek, kaynaştı. Projesine AB fonlarından 17 bin avro destek almayı başaran Zeliha Bidem, Gençlik ve Spor il Müdürlüğü bünyesindeki Gençlik Merkczi'nin katkılarıyla gerçekleştirdiği projenin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

Projenin doğuş öyküsünün kendisini derinden yaralayan bir olay olduğunu anlatan F.ldem. şöyle devam etti: "Ben görebildiğim ve yürüyebildiğim için kendimi şanslı kılıyorum. Her ne kadar hareket yeteneğim sınırlı olsa da istediğim yere gidebiliyor, dünyayı görebiliyorum. Oysa, okulumuzda Ceren adında doğuştan gözleri görmeyen bir arkadaşımız vardı, birinin yardımı olmadan adım atamıyordu. Onun içine kapanık hali hep dikkatimi çekiyor ve bu durumdan üzüntü duyuyordum. Yaptığımız yönlendirmelerle Ceren, adeta kabuğunu kırıp dansa başlayınca bambaşka bir insan oldu. Kendine özgüveni arttı, çevresiyle iletişim kurmaya ve hayata daha pozitif bakmaya başladı. Bundan yola çıkarak 'Ceren'in Dünyası' adı altındaki bu projenin, tüm dünya engellilerine ışık tutmasını sağlamak istedim." Zeliha Eldem, projenin sadece engellileri sosyalleştirmeyi değil, engeli olmayan bireylerin de engellilerle kaynaşmasını sağlamayı amaçladığını, bu nedenle projede engelsiz bireylerin de yer aldığını kaydetti.

Proje görevlilerinden Aysun Demirdöğen ise dansın iyi bir sosyalleşme aracı olduğunu belirterek, "Bu proje bir başlangıç ama ben inanıyorum ki tüm dünya ülkeleri bunu model alacak" dedi.>Birgün
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla