Nedir Nedir Biz bu aşkın belasına, nimet-i hak demişiz Biz yanarız nar-ı aşka, ya cenneti âla nedir? Âşık olmak için cennette, ol buğday yemişiz? Sorun hele bir softaya Mecnun'u Leyla nedir? Cennet'in derdü belasın Hazreti Adem bilir Cavidan-ı kâmil anlar ya cahil nerden bilir Mustafa'nın kim olduğun Mirac'a giden bilir Ben bugün doğdum bugün varım ya Kalubelâ nedir? Kaşlarında okumuşum Sidret-ül Münteha'yı Gözlerinde yazılıdır yasin-i vedduha'yı Doğdu, Âdem nida etti çağırdı ki ya ahi Havva'yı ruhu zemindir bilmem bu belâ nedir? Gel ey zahit ver benim şu gıyasımın cevabın Pençe-i ruhu âlâda kim giydi Ali libasın Azmi Küfe olmak her cana kolaydır bil hunin Sorarım bir softaya Hüseyin kim Kerbelâ nedir? Ben nice alim görmüşüm kalemine hak diyor Nice arifan seyrettim benden gayrı yok diyor Sorun hele Nesimi'ye neden "enel hak" diyor Neden yüzdüler derisini bu zalım bela nedir? Ali boşa okumadı "la feta" suresini Bir kağıt yaprağı sanma o surey-i Yasini Ahmak sofu diz çöker de okuyup ihlas'ını Secde etmez çölü dilaraya Mecnun'u Leyla nedir? Ey Mahzuni Mustafa'nın sırrı sübhan olduğun Bilemezsin bu dünyaya çeşit çeşit geldiğin Vallahi ben gibi yüzbin olsa bilemez Aşıkların bildiğin Sorun hele bir gün Sübhayı Âla nedir Vücutu aksa nedir? |