Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.07.08, 10:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ÇisiL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 581
Konular: 477
Puan Grafiği
Rep Puanı:4934
Rep Gücü:0
RD:ÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond reputeÇisiL has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 1
58 Mesajına 390 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tavuklu Patatesli Bezelye Yemeği

Tavuklu Patatesli Bezelye Yemeği

Malzemeler:

yarim kilo soyulmuş bezelye
2-3 sari patates
1 havuç
250gr kıyma veya 1 adet tavuk göğüsü
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
3 çorba kasığı sıvı yağ
2 çorba kasığı salca
İstenilen miktarda tuz 1 tatlı kasığı kırmızı toz biber
2 –3 su bardağı sıcak su( isteğinize göre ayarlayabilirsiniz.)
Yapılışı

Soğanı ve sarımsağı soy ve ince ince kıy.
Sıvı yağı tencereye koyup soğanları kavurmaya başla.
Soğanlar tam pembeleşmeden önce kıymayı ekle ve güzelce kavur.
Tuzu da ekle. soyulmuş ve küp küp kesilmiş patatesi, havucu, sarımsakları tencereye ekleyin.(Eğer bu yemeği tavuklu yapıyorsanız tavuğu suda haşlayın ve irice doğrayın.Sebzelerle tencereye simdi ekleyin)
2-3 bardak su ile inceltilmiş salça ve kırmızı tozbiber ilave ederek önce 10 dakika yüksek ateşte, kaynamaya başladıktan 5 dakika sonrada kısık ateşte 20-25 dakika pişir.(patatesin cinsine göre suyunu daha fazla yada az çekebilir. Bu yüzden siz suyunu yinede bir kontrol edin.Eğer az ise kaunamis biraz sıcak su üzerine ilave edebilirsiniz.)
Pişirirken bir kere yemeği karıştır.
ÇisiL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla