Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.02.08, 13:52   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
handsome3
Epsilon Üye

handsome3 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 150
Puan Grafiği
Rep Puanı:1280
Rep Gücü:0
RD:handsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud ofhandsome3 has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 0
15 Mesajına 15 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Gülün sayısı, anlamı ve önemi...

SAYISI -ANLAMI - ÖNEMİ

Asırlardır çiçekler insanların duygularını, aşkını ve sevgisini yansıtır. Dünyanın neresinde olursanız olun gülün sevgi çiçeği olduğunu herkes bilir. Bazen bir mutluluk, bazen de bir acı haber için kullanılır. Güller duyguların en güzel anlatım biçimidir. Ayrılık, mutluluk, sevinç, özlem ve beraberliklerin yansımasının tamamında kullanılır. Bazen insanlar bu duyguların altında kalırlar, ya hiç konuşamazlar veya konuştuklarına daha çok anlam katabilmek ve sevgilerini gösterebilmek için gülü devreye koyarlar. Kadın ve erkeğin en çok sevdiği ve benimsediği çiçektir. Damatlar yakalarında bir gül, gelinler ise ellerine buket yaptırırlar. Gül bir çok dinde de tema olarak kullanılmıştır. Sevgi ve duyguların anlatımında değil ruhani duyguların anlatımında bile gül kullanılmıştır. Gül, açıldığında kokusuyla ve güzelliğiyle insanı büyüler. Daha doğrusu tabiatı kendisine hayran bırakan bir çiçektir gül.

Gül sevgisi Türk milletinin örf ve ananelerine o kadar geniş girmiş ki her yerde gül ismini baş harfi olarak görürsünüz. İsimlerden tutun, "gül, gülnur, gülenay, gülseren, gülten, gülay, gülhan vs" yemek ve tatlılarımıza kadar, "güllaç, gülböreği, gülkondu, gülpare, gültatlısı, gülmena, gülçorbası vs.". İşte bu kadar geniş bir kapsamda beğenilen güllerimiz, aynı şekilde sayısı türü ve karışımı bakımından da duygularımıza hitabı değişmektedir. İşte size güllerin sayısıyla birlikte karışımının ne anlama geldiklerine dair çiçekçilerimizin dilinden anlatımı:

1 GÜL
Tanışmanın, tanıdığını görmenin ve hayatınızda en çok değer verdiğiniz insana karşı yapılan en güzel hediye olarak nitelendirilir. Bir gülün gerçek anlamı ise "Size odaklanmış özel sevgi ve hayranlık" ibaresi olarak nitelendirilir.

2 GÜL
Sevmek ve sevilmek ayrı bir duygudur. Sevdiğini bilen ve sevildiğini bilenlerin genelde birbirlerine sözlerle ve kelimelerle hitap etmese bile özel günlerde gönderilecek en güzel hediyelerden bir tanesi. 2 gül almak veya iki gül hediye vermenin anlamı ise, "karşılıklı derin bir aşkla birbirimizi seviyoruz".

3 GÜL
Karşınızdaki kişiye sevginizi anlatamadıysanız veya anlattınız bunu daha da güzel bir şekilde göstermek istiyorsunuz. İşte bunun için sevdiğiniz kişiye 3 gül gönderin. Üç gülün anlamı ise "Seni çok seviyorum".

6 GÜL
Erkekler her zaman kadınlara gül göndermez. Bazen kadınlarda erkeklere gül gönderebilir. Aşıksa ve aşkı biliyorsa, karşısındakinin de kendisini sevdiğinden eminse, onunla birlikte olmak veya onun olmak istiyorsa o zaman bir arada 6 gül göndermelidir. Türk toplumunda erkekler kadar kadınlarda duygularını erkeklere anlatamamaktadır. Erkeklerde aynı şekilde sevdikleri ve birlikte olmak istedikleri kişiye 6 gül göndermelidir. İşte altı gül göndermenin anlamı "Seninle olmak istiyorum"

9 GÜL
Sevenler ve sevilenler bazen özel günlerde kendilerinin anılmasını isterler. Doğum günü, sevgililer günü, yılbaşı, bayramlar, tanıştığınız ilk an veya tanıştığınız ilk yer, sözlendiğiniz, nişanlandığınız veya evlendiğiniz evlilik yıldönümü gibi vs. günlerde sevdiğiniz kişiye göndereceğiniz gül sayısı 9 olmalıdır. 9 Gül, "sonsuza kadar birbirimizi seveceğiz" anlamını taşımaktadır.

11 GÜL
Dargınlar, yaptıklarından pişman olanlar, sevgisini kelimelere sığdıramayanlar, sevgiyi ilke edinmiş olanlar, duygularınızda kesilme veya bitme olduğunu düşünmüyorsanız ve sonsuza kadar seveceklerine inanların gönderebileceği 11 tane gül olmalıdır. 11 gülün anlamı, "hayatımda en çok sevdiğim kişisin" Bu gülü gönderen ve alan kişi de en mutlu insandır.

12 GÜL
Sevdiğiniz kişinin sizi gerçekten mutlu ettiğine inanıyorsanız. Karşınızdaki insan size istediklerinizi veriyorsa ve yaptıklarınız ona yetmiyorsa, hayatınızın gerçek anlamını taşıyorsa o zaman hiç düşünmeden bu kişinin size verdiklerinin yeterli olduğunu ve onu çok sevdiğinizin göstergesi olarak 12 gül gönderin. Bu iş arkadaşınız, sevgiliniz, nişanlınız, ailenizden biri veya eşiniz olsun, hiç fark etmez. Böyle bir sürpriz yapmak dünyanın her şeyinden değerlidir. 12 Gül göndermek, "Tatmin edici bir beraberlik ve karşılıklı sevgi.." anlamını taşımaktadır.

13 GÜL
Bazen birisini o kadar çok seversiniz ki bu sevginizi bir türlü o kişiye anlatamazsınız. Bağırmasından, sizi kırmasından korkarsınız. Ama o kişiye sevginizi ve aşkınızı duyurmak istiyorsunuz. Bu sevgi ve aşkın hiç bir zaman duyulmasını istemiyorsunuz. Kendinizi de bir süre göstermek istemiyorsunuz. İşte böyle bir yapıdaysanız 13 gül gönderirseniz karşınızdakine duygularınızı anlatmış olursunuz. 13 gül alan kişi ise, "birisinin kendisine gizli hayranlık duyduğu ve ona aşık olduğunu" anlar. Kısacası 13 gül gizli aşık anlamına da gelebilir.

16 GÜL
Evlilik hazırlıkları içerisine girenlerin en çok benimsediği gül tarzıdır. 16 gül sevginin, sevinmenin ve mutlu olmanın göstergesidir. Karşınızdaki kişiye ve ailesini onurlandırma şerefini yaşadığınızın göstergesidir. 16 Gül, "Seni çok seviyorum. Bu sevgiyi göstermem için ailenin de bana müsaade etmesi bana mutluluk ve onur verdi. Bu çiçekleri veriyorum ama ebediyete kadar seninle beraber olmak için evleneceğim" anlamına gelmektedir.

24 GÜL
Uzaklardasınız veya ulaşamayacak kadar yoğunsunuz. O sizin yanınızda olmasa bile siz her dakika onunla birliktesiniz. Telefon açıyor, konuşuyor ama bir türlü onun sevgisinden kendinizi alamıyorsunuz. Hayallerinizde, bulunduğunuz yerde hep onu görüyorsunuz. Lakin ona sürpriz yapmak kadar güzel bir şey yoktur. Veya size 24 tane bir arada gül geldi. Şaşkın olmadan önce 24 gülün anlamına bira bakın, "Beraber olduğumuz anların her dakikasını sevgiyle hatırlıyorum ve unutamıyorum. Hatırladıkça da coşuyorum" anlamına gelir. Böyle bir çiçeği gönderen kişi sizinle beraber olan bir kişidir.

33 GÜL
Yaşantınızda hep onunla berabersiniz. Onu sizin için bir hayat kaynağı olarak düşünüyorsunuz. O olmazsa yaşamanın ve yaşamın bir anlamı olmayacağını iddia ediyorsunuz. Aşkından başınızın döndüğünü ve derinlere daldığınızı biliyorsunuz. Bazen bu aşkın sizi boğacağını bile düşünüyorsunuz. Karşınızdaki kişinin de bu hislerinizi duymasını istiyorsunuz, o zaman 33 gülü bir arada gönderin. "Seni derin aşk ile seviyorum. Hayatımın her noktasındasın, bunu bilmelisin. Sen benim için bir hayat kaynağısın" demek için 33 tane gül gönderin

36 GÜL
Hayatınızın en romantik anlarını ve duygusal günlerinizi yaşadığınız bir kişiyle berabersiniz. Ona aşıksınız. Belki yaşayamadığınız en romantik anlarınızı bu kişiyle yaşadınız. Bazen duygulandınız, bazen göz yaşlarınızı tutamadınız, bazen de rüzgarın, gecenin veya gündüzün, denizin veya yağmurun güzelliğini onunla fark ettiniz. İşte size böyle anları yaşatan veya yaşanmasına olanak sağlayan bir kişiyi hatırladınız. 36 gül göndermeniz, sizin bu anları tekrar hatırlayıp yaşadığınızı göstermektir. 36 gülü alan kişi "Beraber olduğu kişiye en romantik anları yaşatmak ve aşk rüzgarına kapılmasına neden olduğunu, bu duygularla günlerini yaşadığı" anlamını getirmektir.

44 GÜL
Bir kişiye karşı, bir topluma karşı veya çalıştığınız bir işyerinde amirinize karşı, karakteriniz veya kişiliğiniz hakkında nasıl görünüyorsanız göründüğünüz gibi olduğunuzu göstermek istiyorsunuz. Lakin bunu anlatamıyorsunuz sevgilinize, sözlünüze veya evleneceğiniz kişiye... Evinizde veya iş yerinizde güven kırıcı hareketlerde bulundunuz. Kimsenin size artık inanmayacağını düşünüyorsunuz. İşte böyle durumlarda verdiğiniz sözler etkin olmayabilir. Kişilerin öz güvenini kazanmak istiyorsanız eğer 44 gül göndermenizi tavsiye ederiz. 44 gül göndermek "hiç değişmeyeceğim için söz veriyorum" anlamına gelmektedir.
Devamı altta...
handsome3 isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla