Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.03.14, 17:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators

SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Biyolog - Biyolog Hakkında Bilgi - Biyologluk Mesleğinin Özellikleri

Biyolog - Biyolog Hakkında Bilgi - Biyologluk Mesleğinin Özellikleri

BİYOLOG

Canlı hücre içindeki malzemeleri (DNA, Protein, Enzim, v.b.) hücre yapısının işlevini ve hücreler arasındaki etkileşimi laboratuvar ortamında inceleyerek ortaya çıkarma; tıp, tarım ve hayvancılık alanlarında pratik uygulamaları geliştirme bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Görevleri;
-Laboratuvarlarda canlı veya ölü bitki, hayvan ve insanın hücre veya dokularının yapısını incelemek,
-Çeşitli kimyasal etkiler sonucu bu yapıda meydana gelen değişiklikleri incelemek,
-Bakteri ve diğer organizmaları ayırt etmek için analiz, test ve deneyler yapmak,
-Bitki, hayvan ve mikro-organizmaların ve ölü organik madde üzerinde yaşayan dokular üzerindeki hareketleri incelemek,
-Tıbbi bozukluklara neden olan genleri araştırmaktır.

Biyoloji programında okumak isteyen bir öğrencinin;
-Görme sorunu olmayan,
-Kimyasal maddelere alerjisi olmayan ,
-Tedbirli dikkatli, dikkatini bir noktada uzun süre yoğunlaştırabilen,
-Bilimsel merakı olan ve araştırmacı,
-Doğayı seven, canlılarla uğraşmaktan hoşlanan,
-İnsanlarla iyi iletişim kurabilen, sabırlı bir kişi olması beklenir.

Çalışma ortamları;
Biyologlar; laboratuarda uygulama çalışmaları yaparlar. Uygulama çalışmalarının bir bölümü de arazide yapılır.

İş bulma İmkanları;
Biyologlar ;günümüzde yoğun olarak hastanelerde, hidrobiyoloji araştırma merkezlerinde, Çevre Bakanlığına ve Orman, Tarım ve Köy İşleri Bakanlıklarına bağlı kuruluşlarda; özel sektörde, ilaç ve besin endüstrisinde çalışmaktadırlar. Bazı biyologlar Maliye ve Gümrük Bakanlığında görev almakta, gümrüklerde yurt dışına götürülen bitki ve hayvan türlerinin denetimini yapmaktadır.

Eğitim imkanları;
Fen bilgisi, fizik, kimya,biyoloji,matematik öğretmenleri için meslek eğitimi üniversitelerin eğitim fakültelerinde verilmektedir. Eğitim süresi hazırlık sınıfı hariç 4 yıldır. Lisans mezunları mastır ve doktoralarını tamamlayarak akademik kariyer yapabilirler.

--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR

Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla