Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.03.14, 01:37   #2 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator

ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart --->: Peygamber Efendimiz`in Hanımlara 100 Vasiyeti

(11Vaiyet) Hz Fatıma`yı (ra) Örnek Alın

Hz Ali (ra) anlatıyor:
Fatıma (ra)`nın el değirmeni ile un öğütmekten elleri acıyordu.Bu acıdan dolayı, bir hizmetçi ihtiyacını arzetmek maksadıyla, Peygamberimiz aleyhisselama şikayette bulunmaya geldi.Resulullah aleyhisselama un geldiğini de haber almış, fakat bu undan kendisine bir hisse düşmemişti.Bu hususu Hz Aişe (ra)`ya söyledi.Allah`ın Resulü eve gelince Aişe (ra) meseleyi kendilerine bildirdi.Bunu üzerine Peygamberimiz aleyhisselam bize geldi.Biz yatmış bulunuyorduk.Geldiğini görünce kalkmaya başladık.Resulullah aleyhisselam:

-Yerinizde kalınız buyurdu ve Fatıma ile benim aramda oturdu.Ayağı karnıma değmişti de serinliğini hissediyordum.
Hemen buyurdular ki:
-İstediğinizden daha hayırlısını size haber vereyim mi? Yatmaya gittiğiniz vakit 33 defa Sübhanellah, 33 defa Elhamdülillah, 33 defa Allahüekber deyin.Bu, sizin için istediğiniz hizmetçiden daha hayırlıdır.
(Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi)

(12Vasiyet) Hastalık Günahları Döker

Abdullah (ra) anlatıyor: Allah`ın Resulünün huzuruna girdim.Çok ızdırablı bir hali vardı.Dedim ki:
-Ey Allah`ın Resulü! Sıtma hastalığın çok şiddetli
Peygamberimiz aleyhisselam:
-Evet ben hastalandığım vakit duyduğum ızdırap iki kat olup sizden iki kişinin duyduğu ızdırap derecesindedir, buyurdular.Dedim ki:
-Bu belki sana iki kat ecir sağlamak içindir.Buyurdular ki:
-Evet, söylediğin gibidir.Belaya uğrayan, bir diken ve bundan fazla bir şey kendisine isabet eden bir Müslüman yoktur ki, bu sebepten dolayı ağaç yapraklarının döküldüğü gibi, Allahü Teala onun günahlarını bağışlamasın(Buhari, Müslim)

(13Vasiyet) İnsanlara Yardım Edin

Ebu Hureyye (ra) Peygamberimiz aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
Allahü Teala kıyamet gününde şöyle buyuracaktır:
-Ey insanoğlu! Ben hasta olmuştum da sen ziyaretime gelmemiştinİnsanoğlu:
-Ey Rabbim! Ben senin ziyaretine nasıl gelirdim ki, Sen alemlerin Rabbisin, diyecektiAllahü Teala:
-Bilmiyor muydun ki, hasta kulumun ziyaretine gitseydin benim ricamı ve ecrimi o hasta kulumun yanında bulacaktın, buyuracaktırYine Allahü Teala:
-Ey insanoğlu! Bana yedirmeni istemeştim de, sen bana bir şey yedirmemiştinİnsanoğlu, sen alemlerin Rabbisin, diye cevap verecektir
Allahü Teala:
-Bilmiyor muydun ki, filan kulum kendine bir şey yedirmeni istemişti de, sen ona yiyecek bir şey vermemiştinEğer ona yiyecek bir şey vermiş olsaydın, bunun ecrini bende bulacaktın, buyuracaktırYine Allahü Teala:
-Ey insanoğlu! Senden su istemiştim de sen bana su vermemiştin, buyuracaktırİnsanoğlu da:
-Ey Rabbim, ben sana nasıl su vereyim ki, sen alemlerin Rabbisin, diyecektirAllahü Teala:
-Filan kulum senden su istemişti de sen ona su vermemiştinEğer vermiş olsaydın, bunun sevanını bende bulacaktın, buyuracaktır(Müslim)

(14Vasiyet) Tebareke Suresini Okursanız, Kabir Azabı Görmesiniz

İbni Abbas (ra) anlatıyor:
Resulllah aleyhisselamn sahabilerinde birisi, bilemyerek çadırını bir mezarın üzerine kurduBir de baktı ki; mezarın içinde bulunan kişi “Tebarekellezi biyedihil mülk” suresini okuyorMezarda ki insan sureyi bitirdikten sonra, bu sahabi kalkıp Peygamberimiz aleyhisselamın huzuruna geldi ve :
-Ey Allah`ın Resulü! Farkına varmadan bir kabir üzerine çadır kurdumBir de mezar içindeki insanın “Tebarekeyi sonuna kadar okuduğunu duydum diye anlattı
Bunun üzerine Peygamberimiz aleyhisselam şöyle buyurdu:
-O süre koruyucudur, o süre kurtarıcıdır; kabir azabından kurtarır(Tirmizi)

(15Vasiyet) Amel Niyete Göre Değerlendirilir

Ümmü Kays (ranha) Mekke`nin hem güzel hem de varlıklı kadınlarından biri idi.Bir adam kendisi ile evlenmek teklifinde bulundu.Ümmü Kays (ranha) bu teklifi, adam kendisi ile Medine`ye hicret etmek şartı ile kabul etti.Ümmü Kays (ranha) Muhacirlerle beraber, Allah ve Resulünün rızası ile Medineye hicret edince, bu adam da onunla evlenmek isteği ile Ümmü Kays`a uyarak hicret etti.Ancak adam bu hicretini Allah ve Resulünün rızası için yapmış gibi gösteriyordu.Hazreti Ömer`in bildiğine göre, bu sebepten dolayı Peygamberimiz aleyhisselam şöyle buyurdu:
-Ameller niyete göredir.Kişiye ancak niyetinin karşılığı verilir.Kimin hicreti Allah Ve Resulü için ise, hicreti Alla`a ve Resulünedir.Kimin hicreti de elde edeceği bir dünyalık, veya evleneceği bir kadın ise, o kimsenin de hicreti o kadınadır(Buhari, Müslüm, Ebu Davud, Tirmizi, Nesef)

(16Vasiyet) Yaptığınız İyiliği Gizli Yapın

Enes (rz) Peygamberimiz aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
Allahü Teala yeri yarattığı zaman yer hareket edip duruyordu.Bunun üzerine dağları yarattı.Dağları yer yüzüne oturtunca, yer karar buldu.Melekler dağların şiddetine hayret ettiler:
-Ey Rabbimiz, yarattıkların arasında dağlardan daha kuvvetli olanı var mı? Diye sordularAllahü Teala da:
-Evet, demir diye cevap verdi.Melekler de bu defa :
-Ey Rabbimiz, yarattıkların içinde demirden daha kuvvetli olanı var mı? DedilerAllahü Teala:
-Evet, ateş buyurduBunun üzerine melekler:
-Ey Rabbimiz, yarattıkların arasında ateşten daha kuvvetlisi var mı? DedilerAllahü Teala:
-Evet, rüzgar var buyurdu.Melekler de bu defa da:
-Ey Rabbimiz, yarattıkların arasında rüzgardan daha kuvvetli olanı var mı? Diye sordular
-Allahü Teala da buna cevap olarak şöyle buyurdu:
-Evet var, sağ eli ile sadaka verirken bunu sol elinden gizleyerek veren Ademoğlu daha kuvvetlidir(Tirmizi)

(17Vasiyet) Anaya İyilik En Öndedir

Ebu Hureyre (ra) anlatıyor:
Adamın biri:
-Ey Allah`ın Resulü, insanlardan kendisine iyi muamele yapmama en layık olan kimdir? Diye sordu
Peygamberimiz aleyhisselam da:
-Anan, sonra anan, sonra yine anan; bundan sonra da babandır
Bunlardan sonra sırasıyla akraba ve taalukatından sonra en yakın olan kimsedir, buyurdu

(18Vasiyet) Çocuklara Şefkatli Davranın

Ebu Hureyre (ra) şöyle anlatıyor:
Peygamberimiz aleyhisselam, torunu Hazreti Hasan`ı öptüYanında da sahabilerden Akra bin Habis Teymi oturmaktaydı
Akra:
-Benim on tane evladım var, bunlardan hiç birini öpmedim, dedi
Peygamberimiz aleyhisselam kendisine baktı ve:
-Şefkat ve merhamet göstermeyen kimseye, Allah da kendi rahmetini ihsan etmez, buyurdu(Buhari, Ebu Davud,Tirmizi)

(19Vasiyet) Öfkenize Hakim Olun

Abdullah (ra)`ten şöyle anlatılıyor:
-İçinizde kimi “rekup” sayarsınız? Diye sorduBiz:
-Evladı olmayan kimseyi, diye cevap verdik
-Hayır, “rekup” öyle kimse değildirAsıl “rekup” ahirette evlad göndermemiş, yani hiçbir evladı vefat etmemiş olan kimsedir, buyurdu
Sonra:
-Güreşte en çok galip kimi sayarsınız) diye sorduBiz:
-Sırtı yere gelmeyen pehlivanı, dedikPeygamberimiz aleyhisselam:
-Hayır, öyle değildirAsıl, öfkelendiği zaman nefsine hakim olan kişi, en çok galip gelen ve sırtı yere düşmeyen pehlivandır, buyurdu(Müslim, Ebu Davud)

(20Vasiyet) Zikir Meclislerine, Zikre Devam Edin

Ebu Hureyre (ranh), Peygamberimiz aleyhisselamın şöyle buyurduğunu anlatıyor:
Allahü Teala`nın bir kısım melekleri vardır ki, onlar yollarda gezer, zikir ve ibadet meclislerini ararlar
Zikir ve ibadetle meşgul olan bir topluluk gördüler mi:
-Gelin, burada aradığınızı bulursunuz diye birbirlerine çağırırlar
Bunun üzerine dünya semasına melekler toplanıp kanatları ile onları kuşatırlar
Sonra kullarının hallerini en iyi bilen Rableri, meleklere sorar:
-Kullarım ne diyor?
Melekler:
-Seni tespih ediyorlar, tekbir ediyorlar, hamd ve tazimde bulunuyorlar
Allahü Teala:
Onlar beni gördüler mi? Diye sorarlar
Melekler:
-Hayır, seni görmediler, derler
Allahü Teala:
-Beni görmüş olsalardı nasıl olurdu? Diye sorar
Melekler:
-Seni görmüş olsalardı, daha çok ibadet eder, daha çok tazim ve tespihte bulunurlardı, diye cevap verirler
Allahü Teala:
-Benden ne diliyorlar? Diye sorar
Melekler:
-Cenneti diliyorlar derler
Allahü Teala:
-Onlar cenneti gördüler mi? Diye sorar
Melekler:
-Hayır, vAllahi ey Rbbimiz, görmediler, derler
Allahü Teala:
-Görmüş olsalardı, iştiyakları daha çok olur, arzuları daha şiddetli olur, rağbetleri daha büyük olurdu, derler
Allahü Teala:
-Onlar neden bana sığınıyorlar? Diye sorar
Melekler:
-Cehennemden sığınıyorlar, derler
Allahü Teala:
-Onlar cehennemi gördüler mi? Diye sorar
Melekler:
-Hayır, vAllahi görmediler, derler
Allahü Teala:
-Görmüş olsalardı nasıl olurdu? Diye sorar
Melekler:
-Görmüş olsalardı, ondan daha çok kaçarlar, daha çok korkarlardı, diye cevap verirler
Allahü Teala:
-Siz şahid olun ki, onları mağfiret ettim, buyurur
Meleklerden birisi:
-Mecliste bulunan filan kişi onlardan değildir.Kendisinin bir işi sebebiyle oraya gelmiştir, diye söyler
Allahü Teala:
-Oralar zikir ve ibadet meclisidir; yanlarına gelip oturan kimse de oradakilerin sebebi de ile saadete ere buyur(Buhari,Müslim,Tirmizi)
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla