Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.07.13, 23:07   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Milföylü Torpil Pasta Tarifi

Milföylü Torpil Pasta Tarifi



Malzemeler

altı- sekiz adet milföy hamuru (tek parça)
on-onbeş adet dondurma külahı
yağlı kağıt

krema için;

dört su bardağı süt
üç yemek kaşığı un
bir buçuk yemek kaşığı nişasta
sekiz yemek kaşığı şeker
bir paket vanilya
bir yemek kaşığı tereyağı ya da margarin

üzeri için;

pudra şekeri
toz antep fıstığı

Milföylü Torpil Pasta Tarifi Hazırlanışı

İlk olarak dondurma külahlarının etrafını yağlı kağıtlarla sarıp, kalıplarımızı hazırlıyoruz. Milföy hamurlarımızı ikiye ayırmadan uzunlamasına oklava ve un yardımıyla açıyoruz. Açtıktan sonra bıçakla beş uzun parçaya bölüyoruz. Böldüğümüz her parçayı külahların alt kısmından sarmaya başlıyoruz. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsimize sıralayıp önceden 200 derecede ısıtılmış fırına koyuyoruz. Onlar pişerken kremasını hazırlamaya geçiyoruz. Kreması için tereyağı ve vanilya dışındaki tüm malzemeleri tencereye koyup kısık ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getiriyoruz. Ocağı kapamaya yakın tereyağı ve vanilyayı ekleyip 1-2 dk karıştırdıktan sonra kapatıyoruz. Ara ara karıştırarak kremamızı soğumaya bırakıyoruz. Külahlarımız pembeleşince fırından çıkartıp soğumasını bekliyoruz. Soğuyan külahlarımızı kalıplardan çıkartıp kremayla içini dolduruyoruz. Sonra ağız kısmını toz antep fıstığıyla süsleyip bardak içine ( dökülmemesi için) koyuyoruz, soğuması için 2-3 saat buzdolabında bekletiyoruz. Torpil pastamız servis için hazırdır, servis yaparken üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.


Afiyet olsun.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla