Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06.06.13, 23:57   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:168
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Civanperçemi Çayı Nasıl Hazırlanır? - Civanperçemi Çayının Faydaları

Civanperçemi Çayı Nasıl Hazırlanır?
Civanperçemi Çayının Faydaları


Civanperçemi Çayının Yararları

Kuzey yarımkürenin ılıman bölgelerinde yetişen ve yaklaşık 80 türü bulunan papatya ailesinden olan civanperçemi Haziran ayından Kasım ayına kadar beyazımsı, pembe ve kırmızıya çalan çiçek açar. Yaklaşık 1 metreye kadar uzayabilen bitkinin bilimsel adı Achillea millefolium’dur ve Asteraceae ailesindendir. Güneşli ve sıcak ortamlarda yetişen civanperçemi çayırlarda, dağ yamaçlarında, yol kenarlarında bulunabilir. Uygun ortamı bulduğunda hızla yayılır.

Terlemeyi arttırarak ateş ve soğuk algınlığına iyi gelir
İştahı arttırır
Mide kramplarına iyi gelir
Gazı alır
Gastrit belirtilerini hafifletir
Karaciğer rahatsızlıklarında kullanılır
İltihabı hafifletici özelliği vardır
Adet dönemi ağrılarını hafifletir
İdrar söktürücüdür
Sakinleştiricidir
Uykusuzluğa iyi gelir

Civanperçemi Çayı Nasıl Hazırlanır?

Civanperçemi çayını taze bitkiyle, kurutulmuş halde, bitki kabuğu veya tohumlarıyla hazırlayabilirsiniz. Taze civanperçemi kullanacaksanız bir bardak çay için çeyrek bardak, kuru civanperçemi için 2 çay kaşığı, kabuk ya da tohum için 2 çay kaşığı tohum 1 çay kaşığı kabuk kullanabilirsiniz. Bu ölçüler 1 bardaklık çay için geçerli. Suyu kaynattıktan sonra içerisine dilediğiniz formda, belirtilen ölçülerde civanperçemi atarak 5 dakika demleyip içebilirsiniz.


Civanperçeminin Sağlığa Faydaları

Avrupa’da popüler bir bitki olan civanperçemi sindirimi hızlandırmak, mide ve adet dönemi kramplarını rahatlatmak, tükürük ve mide asidini arttırmak için kullanılır. Diğer geleneksel kullanım alanları arasında yara ve kanamalarda cilde uygulanması, çay formunda yatıştırıcı etkisiyle kaygı ve uykusuzluğun tedavisinde kullanılmasını sayabiliriz.

Civanperçeminin sağlık üzerine etkileri alanında yeterli sayıda bilimsel araştırma olmamasına karşın iştah kaybı, mide ekşimesi, kas spazmları, kanamalı yaraların tedavisi, terlemeyi arttırmak ve hazımsızlığa karşı kullanılmaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla