Selçuk Balcı Biyografisi - Selçuk Balcı Kimdir - Selçuk Balcı Hayatı - Selçuk Balcı Selçuk Balcı Biyografisi - Selçuk Balcı Kimdir - Selçuk Balcı Hayatı - Selçuk Balcı Yaşamı Selçuk Balcı (D. 4 Temmuz 1988, Çayeli, Rize) Türk müzisyen ve kemençe sanatçısı. Selçuk Balcı Müziğe çocuk yaşlarda ilgi duymaya başlamıştır. Kemençe'ye olan hayranlığı ise, Karadeniz'den uzak kalınca başlamıştır. Lise yıllarında eline aldığı kemençe'yi elinden hiç düşürmemiş ve onunla bağdaşlaşmıştır. Müziğinde yöresel tavırlı yaylı kullanımını günümüz müziğine uyarlayarak, daha geniş kitlelere ulaşmak için kendine has yeni bir teknikuygulamıştır. Ayrıca 2011 yılında Patika adında bir albüm çıkartmıştır. Albümündeki ilk video klip Deniz Üstünde Fener'e çekilmiştir. İkinci klibi ise "Yosun Tuttu Yüreğim" adlı şarkıya çekilmiştir. Selçuk Balcı Patika (2011) Deniz Üstünde Fener Yayla Yolundan Aştım Yosun Tuttu Yüreğim Sende Sevda Var İse Çelik Bakışlı Haburadan Aşağa Yağan Yağmur Kar Değil Beklesin Beni Yarim SuyunAltında Testi Gel Sar Beni Nenni Mezar Taşı Kaçır Beni Yağmurun Kaydesi (kemençe) Selçuk Balcı --------------Tualimforum İmzam-------------- Kartal |