İzmir Köfte
Malzemeler: orta yagli koyun kiymasi -- 500 gr.
domates 3 adet --
patates 4 adet --
margarin 3 çorba kasigi --
ekmek içi 3 dilim --
sogan 1 adet --
maydanoz 1/2 demet --
Karabiber -- --
Tuz -- --
*2 defa çekilmis kiymanin içine rendelenmis sogani, islatilip sikilmis ekmek içini, tuz, karabiber ve maydanozu koyun. Bunlari iyice yogurduktan sonra islak avuçlarla oval sekil vererek 1 parmak kalinligina getirin. Patatesleri soyup köfte büyüklügünde yuvarlak dilimler kesin.Bir tavada margarini eritin ve patatesleri bu yagda kizartip bir tepsiye dizin.Daha sonra ayni yagda köfteleri kizartip patateslerin üzerine koyun. Tavada kalan yaga, kabuklari soyulmus, zar seklinde dogranmis domatesleri veya sulandirilmis domates salçasini koyup 2 dakika kavurun ve 1/2 bardak su ilave edip kaynatin. Bu kaynatilan suyu tepsideki köftelerin üzerine dökün. Kapagi kapatin ve 15 dakika