Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.04.08, 14:13   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İçli Köfte




Malzemeler:
Köftenin Dışının Malzemesi;
1 kg. ince bulgur
3 adet yumurta
2 su bardağı kaynatılmış sıcak su
2 kasik salca

1cay bardagi un

Köfte içinin Malzemesi;
½ kg. yağsız ince çekilmiş kıyma
9 adet haşlanmış patates
3 adet kuru soğan
1 su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı reyhan
1 tatlı kaşığı yedi türlü baharat
1 tatlı kaşığı tuz

Yemeğin Tarifi
Dışının Hazırlanışı: 1 kg. ince bulgur geniş bir tepsiye boşaltılır. 2 su bardağı sıcak su ile ıslatılır. Bir saat kadar yumuşatılıp, bekletilir. Daha sonra iyice elle yoğrulur. içine bir yumurta kırılır ve biraz da böyle yoğurulur. Sonra iki su bardağı un ve tuz ile karıştırılır, onunla da yoğurulur. Karışım, ara sıra elimizi suya batırarak, kıvamını alana kadar yoğurulur.

içinin Hazırlanışı: Bir tencerede 1 su bardağı sıvıyağ ısıtılır. üç adet ince ince doğranmış kuru soğan yağda sarartılır. Sonra içine ½ kg. kıyma ilave edilir. Ve suyunu çekene kadar kavrulur (10 dakika kadar).
Tekrar içine, biber salçası, karabiber, reyhan, yedi türlü baharat ve tuz atılıp karıştırılır. Bu arada önceden haşlanmış patateslerin kabuğu soyulup, ocağın üzerindeki karışıma eklenerek, 5-6 dakika daha hep birlikte pişirilip, altı kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Artık içli köftenin yapılış aşamasına geçelim. ilk önce yoğurduğumuz bulgurlu harçtan kabuklu ceviz büyüklüğünde parça koparıp alalım. iki avucumuzun arasında önce yuvarlayalım. Sonra baş parmağımızla bir taraftan içe doğru 2 cm kadar bastırıp, bir çukur oluşturalım. Bu çukur kısma 1 tatlı kaşığı dolusu kıymalı patatesli harçtan doldurarak köftenin ağzını kapatıp, tekrar yuvarlayalım. Böylece tüm malzemeler bitene değin içli köfteleri hazırlayıp, bir kenarda beklemeye alalım.
öte yandan içinde 8-10 bardak su bulunan tencereyi ateşin üstüne oturtup, kaynamaya bırakalım. 1 çay kaşığı kadar da tuz atalım. Su kaynamaya başladığında içli köfteleri tek tek içine atarak 10-12 dakika kadar haşlayıp, bir el kevgiriyle süzdürerek alalım.



Afiyet Olsun
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla