Öğretmenler Günü İle İlgili Akrostiş - Öğretmenler Günü Akrostiş Öğretmenler Günü Akrostiş Öğretmenler Günü İle İlgili Akrostiş CANIM ÖĞRETMENİM CANIM BENİM (Akrostiş) Can siperane çalıştın, her yerde sürekli Aldığın ahlâk, evvel ve ahir de gerekli Nereli olursa olsun, hep aslan yürekli Issızlarda yer, kuru ekmek bazen börekli Menekşe, lâle, güller gelir CAN Öğretmenim Önce bana A B C’ li okuma yazmayı öĞrettin sevgi saygıyla, insanca yaşamayı Ressam gibi işledin aşkı, azmi, saymayı Erdem ve ahlâk mayasıyla insan olmayı Tek yoldaş, sırdaş, dertdaş olmakla anlamayı Münzevi tenhalarda yalnız kalmamayı Engelleri sabır, sebat, gayretle aşmayı Ne bilsin ki eller, tanımayınca anmayı İnan bilgi ocağında yanıp kaybolmayı Mezarının başında, çiçek olup açmayı Canına can, damarında ki kanın olmayı Attığın adımda, dizinde derman olmayı Nasıl hakkın öderim, ölmeden af olmayı Irakta olsa, seni bulup yoldaş olmayı Mezarının başında, açan çiçek olmayı Benim yüreğimde atan cansın, Öğretmenim Elimde solmayacak bir gülsün, Öğretmenim Nedametler için de vuslatım, Öğretmenim İki cihanda da minnettarım, Öğretmenim Makamın cennet olur inşallah, Öğretmenim "Şiir, Kerim BAYDAK’ın "AĞLAMA GÜLÜM" adlı şiir kitabından |