23 Nisan Oratoryosu - 23 Nisan Çocuk Bayramı Oratoryosu 23 Nisan Oratoryosu - 23 Nisan Çocuk Bayramı Oratoryosu 23 NİSAN OROTORYOSU KIZ: 23 Nisan Milli Egemenlik Çocuk Bayramının 89. yılı ışığında Türk çocuklarından Atatürk'e sesleniş. KIZ: Bugün güneş başka doğdu KIZ: Başka bambaşka ötüyor kuşlar ERKEK: Bir coşku var içimizde haydi çocuklar KIZ KORO: Analım ERKEK KORO: Söyleyelim TÜM KORO: Atatürk'ü hey... ŞARKI: Ey Ulu Önder Atam Yıllar geçti bak aradan Asırlar geçse de inan Ayrılmayız hiç yolundan ERKEK: Bu bayram Atatürk'ten armağan TÜM KORO: Sevincimiz, övüncümüz KIZ KORO : 89. yılında TÜM KORO: Sonsuzca övüncümüz ŞARKI: Sanki her tarafta var bir düğün Bugün en şerefli en mutlu gün Bugün 23 Nisan Hep neşeyle doluyor insan İşte bugün bir meclis kuruldu Sonra hemen padişah kovuldu Bugün 23 Nisan Hep neşeyle doluyor insan Bugün Atatürk ‘ten bir armağan Yoksa tutsak olurduk biz inan Bugün 23 Nisan Hep neşeyle doluyor insan ERKEK: Egemenlik bizimdir KIZ: Düğün , şenlik bizimdir KIZ KORO: Bu esenlik bizimdir ERKEK KORO: Bizimdir TÜM KORO: Bizimdir 23 Nisan ŞARKI: SEVGİ ÇİÇEKLERİ Dallarda çiçek çiçek, tarlada başak başak Ocakta alev alev, biz sevgi çiçekleri Halay başı çek çek, bizim halayı Tutuşan bu eller sarsın dünyayı Denizin mavisinde, yaprağın yeşilinde Barışın çağrısında biz sevgi çiçekleri Halay başı çek çek, bizim halayı Tutuşan bu eller sarsın dünyayı KIZ: Bugün sende bayrağım daha şanlı dalgalan ERKEK: Bugün bana Atam' dan en büyük armağan KIZ KORO : Nasıl sevinmez insan? ERKEK KORO : Bak süslenmiş dört bir yan TÜM KORO : Bugün çocuk bayramı KIZ: Haydi çocuklar oynayın ERKEK: Haydi çocuklar el ele verin TÜM KORO: Bugün 23 Nisan ŞARKI: BİR DÜNYA BIRAKIN Bir vatan bırakın biz çocuklara Islanmış olmasın göz yaşlarıyla Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir bahçe bırakın biz çocuklara Göklerde yer açın uçurtmalara Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir barış bırakın biz çocuklara Uzansın şarkımız güneşe ve aya Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar Bir dünya bırakın biz çocuklara Yazalım üstüne “SEVGİLİ DÜNYA” Oynaya oynaya gelin çocuklar El ele el ele verin çocuklar KIZ: Kimin saçı siyah ERKEK: Kimin saçı sarı ERKEK KORO: Ankara' da buluştu TÜM KORO : Dünya çocukları ŞARKI: SEV KARDEŞİM Bak kardeşim Elini ver bana Gel kardeşim Neşe getirdim sana Al kardeşim Ye, iç, gül, oyna Sar kardeşim Kolunu boynuma Sev kardeşim Canım feda yoluna Tap kardeşim Tüm insanlara Dünyaya geldik bir kere Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle Sevdikçe güler her çehre Amaçlar hep bir olsun Kalpler birlikte Dünyaya geldik bir kere Kavgayı bırak her gün bu şarkımı söyle Sevdikçe güler her çehre Mutluluklar bir olsun Acı birlikte KIZ: Nasıl sevinmeyelim geldiğine? ERKEK: Sevgiyle tutuştuk biz el ele KIZ KORO: Barış ERKEK KORO: Sevgi TÜM KORO : Bu bayramın temeli --------------Tualimforum İmzam-------------- Yeniden gülmem için Beni baştan sevmen lazım....... |