PÜF NOKTASI KIRIŞIKLIKLAR VE BOYA SIZINTILARINDAN KAÇINMAK
Bir parça sert kartonu tişörtün ölçülerine göre keserek içine yerleştirin. Bu, çalışmanız süresince kumaşın düzgün durmasını sağlayacak, boyanın uygulanmasını kolaylaştıracak ve ayrıca eğer boya suluysa bu kart, boyanın kumaş üzerine sızıp tişörtün arkasına geçmesini de engelleyecektir.
4. Kontrol edin Kopya kağıdını tişörtün üzerinden dikkatlice alın. Çizgilerin boyamaya rehberlik edecek ölçüde temiz ve keskin olmasına dikkat edin. Eğer çizgiler net değilse kopya kağıdını yine aynı yere yerleştirip bu kez daha çok bastırarak çizgilerin üstünden geçin.
5. Arka planı doldurun Arka planı mavi kumaş boyasını kullanarak, kısa fırça darbeleriyle, yukarıdan başlayarak boyayın. Kenarlardaki küçük şekilleri boyamak için 4 numara filbert fırça, daha geniş alanları boyamak içinse 6 mm yassı fırça kullanın. Boyama işlemini yaparken çizimin diğer taraflarını elinizle lekelememek için bir kağıtla kapayın. Eğer zürafa başının kenarları çok düzgün olmazsa, en sonda yapılacak siyah çizimle bunlar kapanacağından, endişelenmeyin.
PROJEYİ GELİŞTİRMEK
Seçtiğiniz şekil tişörtün üzerine aktarıldıktan sonra şimdi işin asıl keyifli kısmına geldik. Eğer sade hatları olan bir şekil seçtiyseniz, geriye sadece boş alanları renklerle doldurmak kaldı. “Püf Noktası”nda da anlatıldığı şekilde sert kartonla çalışıldığında bu süreç çok daha kolay olacaktır.
6. Zürafa başını boyayın Mavi arka planın kurumasının ardından yine aynı fırçaları kullanarak zürafa başının turuncu renkli kısımlarını boyayın. Çalışmaya devam etmeden önce yine boyanın kurumasına izin verin.