Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.02.08, 03:12   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
tualim
Administrator
 
tualim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 2.920
Konular: 3793
Puan Grafiği
Rep Puanı:22464
Rep Gücü:20
RD:tualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond reputetualim has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 125
207 Mesajına 2.103 Kere Teşekkür Edlidi
:
Lightbulb Antalya Yemekleri-Yöresel Yemekler

Hibeş(Antalya)

Malzemeler:
1 su bardağı tahin
2 limon suyu
Yarım kahve fincanı zeytinyağ
2 kahve kaşığı kimyon
3 diş sarımsak
1 kahve kaşığı tuz
1 kahve kaşığı acı kırmızı biber
Yapılışı:Tahin, dövülmüş sarımsak, kimyon, biber bir kaseye konup karıştırılır.Azar azar limon suyu, zeytinyağ ve sonra da tuz ilave edilir. (Sertleşmemesi için tuz en son konur.)Tabağa alınıp kalan zeytinyağ üzerine gezdirilir.Turşu zeytin v.s. ile süslenir.Afiyet olsun…









Patlıcan Salatası (Antakya)

Malzemeler:

1 bardak süzme yoğurt, 5 diş sarımsak, 50 gr. dövülmüş ceviz, yarım limon suyu, yarım bardak tahin, 5 patlıcan, tuz, kırmızıbiber.

Hazırlanışı: Patlıcanı ocak ateşinde közledikten sonra kabuklarını soyup, yıkayalım. Süzgeçte suyunu süzüp ince ince doğrayalm. Dövülmüş sarımsakları, süzme yoğurdu, tahini, tuzu, limon suyunu ayrı bir kapta karıştıralım. Patlıcanları ve iri dövülmüş cevizi ekledikten sonra tekrar karıştıralım. Servis tabağına koyduktan sonra kırmızıbiberle süsleyelim.
tualim isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla