Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.09.12, 17:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Acem Pilavı Tarifi

Acem Pilavı Tarifi

Malzeme Listesi
250 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı Karabiber
Yeteri miktarda Tuz


Acem Pilavı Hazırlanışı ve Yapılışı

  • Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
  • Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir.
  • Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur.
  • Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir.
  • Bu arada kavurmaya devam edilmelidir.
  • 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
  • Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir.
  • Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilir.
  • Çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir.
  • Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun!..
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla