| Acem Pilavı Tarifi Acem Pilavı Tarifi Malzeme Listesi
250 gr. kuzu kuşbaşı
3 su bardağı pirinç
3 adet havuç
3 adet kuru soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı Karabiber
Yeteri miktarda Tuz Acem Pilavı Hazırlanışı ve Yapılışı - Pirinç ılık tuzlu suda 30 dakika bekletilir.
- Tencereye margarin koyulup kuzu kuşbaşı etler eklenir.
- Etler suyunu bırakıp çekene Kadar kavurulur.
- Zar şeklinde doğranmış soğan, karabiber ve tuz eklenir.
- Bu arada kavurmaya devam edilmelidir.
- 2 bardak su koyulduktan sonra kısık ateşte 30 dakika pişirilir.
- Havuç kibrit şeklinde doğranıp tencereye koyulur ve 15 dakika daha pişirilir.
- Havuçlu etin üzerine 3 bardak su koyulup su kaynayınca pirinçler ilave edilir.
- Çok kısık ateşte, pirinçler suyunu çekene Kadar pişirilir.
- Servis tabağına alınıp sıcak servis yapılır.
Afiyet Olsun!.. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |