Konu
:
Kakaolu Pasta
Tekil Mesaj gösterimi
01.09.12, 01:13
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta
Kakaolu Pasta keki için Malzemeler
6 yumurta
7 yemek kaşığın toz şeker
7 yemek kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
İç harcı için malzemeler
1 paket kremşanti
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı damla çikolata
1 çay bardağı Antep fıstığı
ve kakaolu pastanın Üzeri için
1 paket kakaolu kremşanti
1 çay bardağı süt
Kakao
Kakaolu Pasta Yapılışı
Yumurtaların akı ile şekeri iyice çırpın sonra sarılarını teker teker ekleyin.
Un ve kabartma tozunu harmanlayın ve karışıma eleyerek ekleyin.
Hamuru yağlı kağıt serili fırın tepsisine aktarın ve 185 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
Fırından çıkardığınız kekin kağıt kısmı yukarda kalacak şekilde temiz bir mutfak bezine çevirin ve rulo yaparak soğumaya bırakın.
Kremşantiyi süt ile çırpın. 1 yemek kaşığı kadarını ayırın.
Damla çikolata ve fıstıkları ekleyip spatula ile karıştırın.
Keki kağıdından ayırıp tezgaha açın.
Üzerine fıstıklı kremayı yayın ve rulo şeklinde sarın.
Kakaolu kremşantiyi süt ile katılaşıncaya kadar çırpın ve pastanın üzerini sıvayın.
Rulonun ucundan 5 parmak genişliğinde verev olarak kesin ve verev kısmını yan tarafına doğru yapıştırın.
Pastayı 20 dakika derin dondurucuda bekletin.
Üzerine kakao serpiştirip çatalla üzerinden geçerek çizgiler oluşturun.
Ayırdığınız kremşantiyi yağlı kağıttan külaha doldurup uç kısımlarına spiral şeklinde sıkın.
Şekilli kurabiyeler ile süsleyerek servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul