Konu
:
Arap Tatlısı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
01.09.12, 01:05
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arap Tatlısı Tarifi
Arap Tatlısı Tarifi
Malzemeleri:
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
1 su bardağı irice parçalanmış ceviz
1 su bardağı irmik
1 su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr erimiş margarin
Şerbeti için:
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için:
1 poşet kaymak tadında şanti
Yapılışı:
Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Bunun için;tencereye şeker ve suyu alıp,kaynamaya başladıktan 5-6 dakika sonra kapatın ve soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.Sonra erittiğiniz yağı ve diğer malzemeleri ekleyip kaşıkla karıştırın (Malzemelerimizde un yok.) Hamur akışkan değil çok koyu bir hamur oluyor. Bu karışımı yağladığımız küçük boy bir borcam tepsiye döküp kaşığın arkasıyla yayıyoruz. Tatlımızı üzeri kızarana kadar pişirip çıkarıyoruz ve ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbeti üzerine döküyoruz.
İçerisinde un olmadığı için şerbetini biraz geç çekiyor.Tatlıyı birkaç saaat dinlendirinki,şerbetini güzel çeksin.
Kaymak tadında şantiyi tarifine göre çırpın ve tatlının üzerine yayın. Son olarak tatlıyı dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.(Ben ceviz ve toz antep fıstığı kullandım.) Tatlınızı dilimleyerek,servis edin.(Servis esnasında biraz dikkatli olun, dağılabilir.)
alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul