Konu
:
Afyon Tatlısı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
01.09.12, 00:56
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Afyon Tatlısı Tarifi
Afyon Tatlısı Tarifi
Resimli Afyon Tatlısı Tarifi
Afyon Tatlı malzemeleri:
200 gr. margarin,
1 su bardağı süt.
1 pkt> kabartma tozu.
1 paket vanilya.
1 su bardağı ceviz.
Aldığı kadar un.
Şerbeti İçin:
3 su bardağı toz şeker.
3 su bardağı su.
2-3 damla limon suyu.
Afyon Tatlısı Yapılışı:
Cevizi iri kıyın
Erimiş margarini, sütü, cevizi, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın
Unu ekleyin.
Kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
Ortasına parmağınızla bastırın
Yağlanmış tepsiye dizin 180°C ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika kızartın
Şeker ve suyu kaynatıp limon suyunu ekleyip şerbet yapın
Şerbeti soğutun
Tatlı sıcak şerbet soğuk olacak şekilde soğuk şerbeti tatlının üzerine gezdirin
Ağzına bir kapak kapatıp şerbeti çekince açın
Soğuyunca servise hazır..
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul