| Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tarifi Zeytinyağlı Bakla Yemeği Tarifi Bakla Yemeği Nasıl pişirilir? Malzemeler 500 gr. bakla Yarım demet dereotu 1 çay bardağı zeytinyağı 1 silme tatlı kaşığı un 1 su bardağı oda sıcaklığında su Tuz 1 adet büyük boy kuru soğan 2 adet kesme şeker Yapılışı Baklaları öncelikle uçlarını kesin ve boylarına göre 2-3 parçaya bölün. Bir tencerede yağı kızdırın ve küçük küçük doğranmış soğanları rengi sararana kadar bir miktar tuzla ve şekerle kavurun. Tuz ve şeker soğanın çabuk sararmasını sağlar. Baklaları ekleyin.Hepsini karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 10 dakika kadar baklaları sarartın. Sürenin sonunda oda sıcaklığındaki suya 1 tatlı kaşığı unu ekleyin. Topak kalmaması için iyice karıştırın. Suyu, tencereye ekleyip, hafifçe tencereyi sallayın. Tencerenin kapağını kapatın. Baklaların boyutuna göre 50 -60 dakika kadar, tencerenin kapağını hiç açmadan orta ateşte pişirin. Bu sürenin sonunda suyunu çekecek ve yağına kalacaktır. Ocağın altını kapattıktan sonra baklalar soğuyana kadar bekleyin. Servis tabağına alın. Üzerine sızma zeytinyağı gezdirin (bu yöntem bütün zeytinyağlı yemeklerde uygulanabilir daha lezzetli oluyor)ve ince doğranmış dereotu serpiştirerek servis yapın. Yanına sarmısaklı yoğurt eklemeyi unutmayın. --------------Tualimforum İmzam-------------- |