Regaip Kandili Şiirleri Regaip Kandili Şiirleri Bugün regaib kandili Kaçınmalıyız, arınmalıyız kötülüklerden Ferahlamalıyız bedenen, kalben Doğmalıyız ruhumuzda yeniden Bugün regaib kandili İnsan olmanın onurunu bilmeliyiz Şükretmeliyiz sağlığımıza her daim Tazelemeliyiz duygularımızı yeniden Bugün regaib kandili Düşünmeliyiz herşeyi derinden Şişirmeliyiz huzur yelkenimizi güzelliklerle Yüreğimize akıtmalıyız sevgiyi yeniden Regaip Kandili Regaip gecesi hep rağbet gördü Sende hürmet göster istifade et Yünü eğirenler hırkalar ördü Gayret ile dök ter istifade et Bir tespih namazı aliyyülâlâ Umulur affeder Rabbim Teâlâ Yun yıkan Rahmetle gelmeden sâlâ Uyuşukluk yeter! İstifade et Annenin babanın hatırını sor Yetim öksüz için çok harca efor Nur ve feyiz olsun yüreğinde kor Ömr olmadan beter istifade et Garibi nasihat ilk önce sana Gafleti terk eyle ruh gelsin cana Tefekkürle eğil ilim irfana Bulunmadan kem-ter istifade et Garibi-Salih Yıldız Regaip Kandili Bu gecenin hürmetine, Af-mağfiret diliyorum.. Cümle İslam ümmetine, Kapı açık biliyorum… Kula kulca sevdalıyız, İnsanlığa faydalıyız, Bir gövdenin her dalıyız, O niyazla kılıyorum…. O mübarek o mukaddes, İçerimde bitmeyen ses, Adı ile nefes nefes, Nefes alıp soluyorum… Bir filiz, bir nüve ilktir, Regaip de böyleliktir, Bir tarifsiz iyiliktir, Ben oldukça oluyorum… Namaz, niyaz ve abdestim, Olsun diyerek, söz kestim, Pişer hala gönül testim, O piştikçe doluyorum Beş gecenin biri budur; Her biri böyle uludur, Giden mümine yoludur, Ben bunlara dalıyorum… Regaib Kandili Bugün regaib kandili Sorgulamalıyız yaşamımızı içten Dua etmeliyiz varlığımıza, dirliğimize Yalvarmalıyız yüce Allah’a yeniden Bugün regaib kandili Kaçınmalıyız, arınmalıyız kötülüklerden Ferahlamalıyız bedenen, kalben Doğmalıyız ruhumuzda yeniden Bugün regaib kandili İnsan olmanın onurunu bilmeliyiz Şükretmeliyiz sağlığımıza her daim Tazelemeliyiz duygularımızı yeniden Bugün regaib kandili Düşünmeliyiz herşeyi derinden Şişirmeliyiz huzur yelkenimizi güzelliklerle Yüreğimize akıtmalıyız sevgiyi yeniden --------------Tualimforum İmzam-------------- Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver. Amin |