Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.01.12, 03:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tarot
Moderator
 
Tarot - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2012
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 8.969
Konular: 7801
Puan Grafiği
Rep Puanı:4150
Rep Gücü:62
RD:Tarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond reputeTarot has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 355
246 Mesajına 315 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Nohut Falı - Nohut Falı Nasıl Bakılır - Nohut Falı Hakkında Bilgi - Nohut Falı Nedir

Nohut Falı - Nohut Falı Nasıl Bakılır - Nohut Falı Hakkında Bilgi - Nohut Falı Nedir

Nohut Veya Bakla Falı

Geleceği öğrenmek için kullanılan en eski usullerinden biri de nohut veya bakla falıdır. Ünlü folklorcu Cemil Cahit Güzelbay, bu fal hakkında bize şu bilgileri veriyor:

* 41 adet nohut veya bakla yere veya masanın üzerine dökülür. Bir veya iki el birden üzerine kapanarak karıştırılır ve aynı zamanda bir Fatiha ile üç ihlas okunur.

* Diğer fallarda olduğu gibi niyet tutulur. Mesela: Eğer oğlumdan mektup gelirseyol dök. Yahut kızım hastalıktan kurtulursa şükürlü ve kısmetli bir fal gelsin, gibi...

* Açılma şekli: Nohutlar gelişi güzel üç bölüme ayrılır. Bu bölümlerden heb biri dörder dörderayrılır, geri kalanlar (tabii dörtten eksik olacaktır) bir tarafa konur.

Not: İnternetten alıntıdır.
Tarot isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla