--->: Deyimler Listesi - Deyimler Sözlüğü Listesi - Deyimlerin A dan Z ye Listesi - O - O bir düşeş O gün bugün O saat O tarakta bezi olmamak Ocağı kör kalmak Ocağına düşmek Ocağına incir dikmek Ocağını söndürmek Oğul balı Oğul vermek Oh demek Ok gibi ciğerine işledi Ok yaydan çıkmak Ok yaydan çıktı Okka çekmek Okkalı kahve Okkanın altına girmek Ola ki... Olan biten Oldu bittiye getirmek Oldu olacak kırıldı nacak Oldum bittim (veya oldum olası) Olmayacak duaya amin demek Olmuş armut gibi eline geçmek Olur olmaz Oluruna bırakmak Omuz omuza Omuz silkmek On parmağında on kara On parmağında on marifet: Onun ipiyle kuyuya inilmez Onuruna dokunmak Oralarda (oralı) olmamak Oralı olmamak Orta hâlli Orta malı Ortada kalmak Ortadan kalkmak Ortadan kaybolmak Ortalığı birbirine katmak Ortalık düzelmek Ortalık karışmak Ortaya dökmek Ot yoldurmak Oy birliği Oya koymak Oynak Oyun etmek Oyuna gelmek Oyunbozanlık etmek Oyunun sakalı bitmek - Ö - Öbür (öteki) dünya Öbür dünyayı boylamak Öç almak Ödü patlamak Öfke topuğa çıkmak Öksüz babası Öküz boyunduruğa bakar gibi bakmak Öküz öldü, ortaklık bozuldu Öküzün altında buzağı aramak Ölçüsünü bildirmek Ölçüyü kaçırmak Ölme eşeğim ölme (yaza yonca bitecek) Ölmek var, dönmek yok Ölü fiyatına Ölü mevsim Ölüm Allah`ın emri Ölümü göze almak Ölümüne susamak Ölüp ölüp dirilmek Ölür müsün, öldürür müsün? Ömrü billah Ömrü vefa etmemek Ömrüne bereket Ömür adam Ömür çürütmek Ömür sürmek Ömür törpüsü Ön ayak olmak Öne düşmek Önüne gelen Önünü almak Öp babanın elini Öpüp başına koymak Örtbas etmek Örümcek kafalı Öteden beri Ötesi çıkmaz sokak Ötmek Öve öve göklere çıkarmak Öyle başa böyle traş Özenip bezenmek Özrü kabahatinden büyük Özü sözü bir Özür dilemek |