| Çingene Yahnisi - Çingene Yahnisi Tarifi Çingene Yahnisi - Çingene Yahnisi Tarifi Malzemeler 1 kg. kemikli parça kuzu, 15 adet arpacık soğanı, 2 adet havuç, 3 çorba kaşığı margarin, 1 adet yeşil biber, 1 çay kaşığı kekik, 5-6 adet taze patates, 6-7 adet mantar, 1 çorba kaşığı domates salçası, yeterince tuz, karabiber, maydanoz. Hazırlanışı Koldan parçalara bölünmüş kuzu eti, dibi kalın bir tencerede suyunu çekinceye kadar çevrilir. Margarin ilave edilip, yağ kızmaya başlayınca ayıklanmış soğanlar katılır. Beraber karıştırılarak biraz kavrulur. Bir bardak sıcak su ilave edilerek etler pişmeye bırakılır. Etler yumuşarken doğranmış yeşil biber, havuç, bütün olacak şekilde patatesler, kekik ve karabiber, mantar, ezilmiş domates salçası ilave edilerek biraz daha su eklenir. Etlerle birlikte pişen sebzeler de yumuşayınca ateşten alınıp, servis yaparken üzeri kıyılmış maydanozla süslenebilir. --------------Tualimforum İmzam-------------- Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım. Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA |